fredag, augusti 15, 2008

Träskmark

Men hur tänkte jag egentligen? Spana i en trädgård när det regnat så gott som oavbrutet i flera veckor. Där regnmätaren tömts och tömts och tömts. Där jordärtsskockornas höga stjälkar lagt sig till ro. Där sommarblommorna nästan börjat mögla. Där rådjuren gått hårt åt planteringarna.

Hur kunde jag få för mig att trädgårdsspana vid en så olämplig tidpunkt.
Hur kunde jag skriva något så sanslöst dumt.
Och ändå spik nykter.

Jösses, så omdömeslöst.

9 kommentarer:

Bloggblad sa...

Du har väl pillat lite för mycket på dina änglatrumpeter... då kan man bli lite flummig har jag hört.

l*eva sa...

Spaning, som spaning!
Även en vädertrött trädgård har något att berätta...så det så!

Lilla B sa...

bloggblad: Flum är inte min starkaste gren, precis. Nä - det måste varit utslag av något helt annat. Önsketänkande om en ståtlig trädgård, kanske. Eller allmänt vanvett.

Lilla B sa...

l*eva: Vädertrött är bara förnamnet. Sjödränkt är dess fulla namn. Spaning i den här trädgården tarvar cyklopögon och snorkel. Minst.

Ruben sa...

Slottsträdgårdsmästaren spanar ju efter det perfekta. Det skulle såklart vara omväxlande med en som spanar efter det mindre perfekta. Men det tar kanske väl lång tid i din trädgård!! Jag menar, något sådant blir ju svårt att hitta! /Ruben

Lilla B sa...

ruben: Svårt att hitta det icke perfekta i min trädgård? Huvet på spiken, Ruben!! Vet inte riktigt var kirskålen gror, inte heller har jag sett röken av våtarv. Flera år sen sist, faktiskt.Inte ens det tunnaste lilla grässtrå växer på olämplig plats.
Fulspaning kan absolut inte äga rum här...
Jo. Lögn i min hals.
Men det är för överblommat,bortsköljt, nerblåst.

sericea sa...

var inte så hård mot dig själv, Lilla B! inte ens den mest välskötta slottsträdgård kan stå emot regnskur efter regnskur i evighet.
ser fram emot en spaning när solen kikar fram igen.

Lilla B sa...

sericea: Nja - om det blir spaning av så får solen ha varit framme några dagar i sträck. Det är dyngsurt ute hos oss.

Slottsträdgårdsmästaren sa...

Nej nej Ruben...jag söker inte det perfekta...långt därifrån. Däremot letar jag efter vackra platser...med eller utan ogräs och sankmarker.