lördag, augusti 30, 2008

Mera tomater


Lite av gårdagens skörd.
Angoratomaten visade jag igår. Den är ännu inte avsmakad.

Den gula lilla tomaten heter Gelbe Dattelwein. En gammal goding sen förr om åren. Lite fadd i smaken som alla gula tomater, tycker jag. Men små barn brukar tycka om dem.

De helt röda små tomaterna är Gardener´s Delight. Goda, goda och lättodlade.

De brunaktiga heter Chocolate cherry och är en ny tomatsort för mig. Tycker inte att den har ett fördelaktigt yttre, precis. Lite tråkig skalfärg och dessutom brunaktigt fruktkött. Men smaken är vidunderlig. De smakar som hemodlade tomater ska smaka. Vi har haft regnväder alldeles för ofta och ändå har tomaten lyckats utveckla en mycket fin smak. Hur gick det till?
Chocolate cherry odlar jag gärna fler gånger.

Det kom med en physalis också på bilden - men den är redan uppäten, kan jag meddela.

10 kommentarer:

mossfolk sa...

Spännande med flera olika sorter. Physalis försökte jag sätta, men det blev ingenting alls. Tröstar mig med att de som finns i affären också är goda, även om det inte blir samma sak.

Ida sa...

MMMMMMMMM......
Flotte tomater i flere varianter.
Chocolate cherry. Det høres godt ut!
Jentene og jeg spiste opp en hel skål med tomater fra drivhuset i går. Godis.....! ;)
Lurer på om jeg skal foreslå at de spiser en skål til i kveld. Som lørdagsgodt. Hehe.
Lurer på om de går med på den du? ;)

maritha sa...

Var det möjligtvis äldste sonen som var i Linde idag utklädd i en gasmask, sån som brandmän har? Tror det var svensexa och med tanke på att det är möhippa här i byn idag oxå för den blivande frun så slog tanken mig att det kunde vara han...var sig inte riktigt lik med mask på så det var svårt att se=).

Anonym sa...

Mmmmm det där ser bra gott ut, chocolte cherry verkar ju spännande. Det ska jag skriva upp på "vill ha listan".../ isis /

http://isklockan.tradgardsblogg.se/

Lilla B sa...

mossfolk: Ja, det är roligt att prova olika sorters tomater.Jag har genom åren odlat ett femtiotal olika tomatsorter. Vissa sorter står sig och blir favoriter medan andra aldrig får återkomma.

Lilla B sa...

ida: JA, de går säkert på det! Tomater som höstens lördagsgodis - bra idé!
Jag kan rekommendera Chocolate cherry för den goda smakens skull. Skalfärgen är lite dämpad och småtråkig.

Lilla B sa...

maritha: Haha - utklädd i gasmask på brandmannasätt. Jag har ingen aning om det var han. Inte omöjligt. Har inget hört om svensexa. De tutar väl i så fall i honom bladiga mängden högoktanigt. Så pass att han så gott som självantänder...

Lilla B sa...

isis: Chocolate cherry passar gott på en villhalista. Skulle skriva upp Tigerella och Sungold på den också. De är mycket goda.

SqZ sa...

rodKatDina Chocolate Cherry ser ut precis som mina Black Cherry. Jag kan tänka mig att prova din sort nästa år. Men angoratomaten ska jag sluta sukta efter :-)

Lilla B sa...

sqz: Jaha - de fröerna heter kanske bara olika i påsarna. Som inkråmet i tvättmaskiner. Olika utanpå - lika inuti.