tisdag, augusti 12, 2008

Släta angoratomater


Nu har angoratomaterna vuxit till sig. Jag som trodde att de skulle bli långhåriga. Men nähä. Alldeles släta är de. Bladen är fortfarande lite gråludna.

22 kommentarer:

Nollan sa...

Knasiga tomater, om de nu ska vara ludna borde de väl passa på så här fram mot sensommaren. Förbereda sig för den kalla vintern så att säga. Fast tills dess är kanske tomtliv redan till ända ;)

Bloggblad sa...

Tanken slog mig att jag nog kan döpa om en del saker i kylen till "angoraost"..."angoramorötter""angorapotatis"...
Det låter liksom lite mer stilfullt än mögel...

Men - fy mig - hur kan jag associera så till dina fräscha tomater?

Jo sa...

Jag får nog erkänna att jag har funderat en hel del på det här med dina angoratomater. Jag trodde nog att de skulle bli lite persikoludna iaf. Jag tyckernog att "vanliga" tomatstjälkar brukar vara lite småludna också. Hmm.. Hoppas att de är goda iaf!

Vi har övergett våra busktomater ute vid rucklet nu för två veckor. Hoppas, hoppas att de klarar sig, så vi får njuta av MOGNA tomater!

Anonym sa...

Hejsan ! Men vilken trevlig blogg jag hamnade på när jag sökte på växthus. Här återkommer jag garanterat till. Härliga tomater och druvor och vilket mysigt växthus du har. Lusläser och tittar . Jag får mycket inspiration utav det. MVH Lena / isis /
http://isklockan.tradgardsblogg.se/

Ida sa...

Flott navn.
Siden kan du nok være glad for at de ikke er langhårede når de skal etes (ser deg for meg med barberhøvel eller annet egnet redskap da. Hehe). ;)

Malins-kuriosa sa...

Märkligt namn på dessa...var kommer angoran ifrån...Jag som satte "helt vanliga" tomater verkar få något som mera liknar Bifftomater...de vill inte sluta växa och har inte tillstymmelse till röd färg ännu...varför kan det inte bli som det ska nån gång.
Gurkorna har satt full fart igen och det ser ut att kunna bli rejäl skörd återigen...Men måste hålla med dig och att det räcker inte med ett enda regnställ för att blidka vädret...regn, regn, lite klar himmel som för att reta mig "ha ha..titta vad som finns bakom molnen..." sen är det blött igen, och jo då..regnstället fungerar utmärkt...är det enda som funkar längre stunder utomhus nu...

Kramen från Malin

Lotta sa...

*Fniss* Så fina dina angoratomater är :) Men kanske tur att de inte är håriga.... Måste bara skriva att var gång jag läser din blogg så drar jag på smilbanden - du skriver så härligt! 8`)

Anonym sa...

Vi smakade på vår första Angoratomat igår gubben och jag. Den blev så stor att den räckte till två. God - och inget hår i munnen. Däremot lite persikolen att ta i och inte så där blank som vanliga tomater
GJ

Amanda i Ghettot sa...

Åh, det ser precis ut som mina... De första fick några små bruna prickar som växte till sig och blev till stora fläckar och tomaterna fick kasseras. :-( Men hoppas på dem som visat sig nu...

Lilla B sa...

nollan: Håller helt med. Det är ju nu påpälsningen ska börja. Det känner man ju själv :)

Lilla B sa...

bloggblad: För att inte tala om angorakorv. Det låter mycket anslående att byta mögel mot varmt och lent ludd.
Grön Angoraost till vinet. Mmm. Det låter som om det ligger rätt i tiden.

Lilla B sa...

jo: Både stjälkarna och bladen är ludnare än vanliga tomater. Men jag hade tänkt mig lite strävt skinn, men inte då. De glänser så fint att det nästan rör sig om falsk marknadsförng.
DEt går att eftermogna tomater. Men det blir inte lika gott! Lycka till med Ruckeltomaterna!

Lilla B sa...

Lena: Välkommen hit! Roligt att få en ny läsare och jag ska förstås titta in till dig!
Välkommen åter!

Lilla B sa...

ida: Haha - potatisskalare och rakhyvel vid diskbänken. De här glänser så man kan tro jag vattnat dem med rakvatten istället.

Lilla B sa...

malin: Här vräker det ner titt som tätt. DEt är inte behövligt längre med så mycket vatten. Sol kom fram! Tomaterna blir mycket godare då.
Det är förresten ofta fel sorter i fröpåssarna.

Lilla B sa...

lotta: Tänk om man hade kunnat sticka sig en angoramössa av tomatluddet;).
Glad över de värmande orden! Tack!

Lilla B sa...

GJ: Va? Är de persikolena?! Men kolla bilden - man skulle kunna tro att jag stått och glanspolerat dem.Hmmm. Knepigt - de är ju komna ur samma fröpåse.

Lilla B sa...

amanda i ghettot: Välkommen hit! Synd att de fick något prickelände, dina tomater. Det är sånt som händer ibland. Dessvärre, får man säga. Bättre lycka med de nya som är på gång!

Anonym sa...

Jo, de ser blankpolerade ut. Det gör även mina, men känn på dem.
GJ

Lilla B sa...

GJ: Det var ena lömska tomater. Ludna i lönn!! Måste gå ut och känna på dem.

SqZ sa...

Jag har noterat samma sak (minskad hårighet) på mina Garden Peach också. Lite trist.

Lilla B sa...

sqz: Ja, jag ville både känna och se ludenheten. Luddiga, ville jag att de skulle vara.