fredag, augusti 08, 2008

Stora Giftasdagen


080808 - många hamnade framför altaret idag. Var på eftermiddagen i Hällefors kyrka när arbetskamraten L gifte sig. Tog förstås många bilder och här är hennes brudbukett.

Rent allmänt undrar jag hur det kommer sig att damer jämt måste frysa. Ju finare fest desto mindre kläder. Herrar får palta på sig nästan hur många lager som helst. En väst under kavajen, till och med. Tänk på Nobelfesten - damerna är så lite påklädda att skräddaren säkert bara sprungit förbi med en tygpacke.

Den dagen festkläder finns att uppbringa i välsittande och vacker fleece ser jag fram emot. Fast det är nog den dagen långfredagen infaller på en torsdag.

Men jag skulle slå till med ett köp direkt! Det är då ett som är sant.

30 kommentarer:

Kersti sa...

Ja det är konstigt att alla "finkläder"är så tunna. Det är kanske en affärsidé att skapa fina kläder som också är varma.

Lilla B sa...

kersti: Att göra fryslortar festfina vore behjärtansvärt!

Ellis sa...

Men vilken underbart vacker bukett!!

Hanneles paradis sa...

Kul dag att gifta sej, damer har nog varma sexiga mamelucker under...

Lilla B sa...

ellis: Rund och fin - som en liten rosenbulle.

Lilla B sa...

hannele: Mamelucker må så vara men BARA axlar och armar, bar rygg och djup urringning. Jag fryser bara jag skriver det.

Anonym sa...

Håller med ang. fleecedräkt! =) Vilken otroligt vacker bukett!

Lilla B sa...

annapanna: Då är vi två som satsar på fleecefinkläder! Jag ska ju fixa brudbuketten till J och P:s bröllop så jag tittar mycket noga. Får se vad jag för blomster i trädgården i september...

l*eva sa...

Toka där!
Själv har jag uppfunnit:
KAN INTE!
D v s, jag slingrar mig undan, dylika fester...där både djupa dekoltage och flortunna skapelser är påbjudna!

Men: OM det nu gick och göra en vacker klänning av tovad ull...polokrage och Varm hatt, som tillbehör...
Upplevelser från Partytält i både tidig maj och sen september...gör att jag fryser vid bara Minnet!

Annica sa...

Och jag som brukar tycka tvärtom, att det är tur för oss damer som kan klä oss svalt och skönt medan herrarna får svettas i frack. Men så är jag inte så frusen av mig heller :-)

Anonym sa...

Vilken fantastisk bukett. Om du såg Charlotte Pirellis klänning på eurovisionsslager festivalen den kallar jag musikant. Nu har du inspiration till brudbukett /Agnetha

Ruben sa...

Varma yllebyxor under hjälper väl upp lite i kylan skulle jag tro. Angående Noblefesten måste jag hålla med dig, lite mer tyg skulle nog behövas ibland, åtminstone på uppklädda riksdagskvinnor. Men Birgitta Dahl brukar faktiskt se riktigt hyfsad ut..... /Ruben

Anette sa...

Hahaha...håller med dig helt och fullt.Jag skulle oxå gärna ha en "blåsa" i fleece.kanske inte så vackert,men så skönt skulle det vara :-) .

Malins-kuriosa sa...

Så sant så sant...sen kommer de dragandes med att kvinnor har mera underhudsfett...Vet att jag som liten var förundrad över alla damer som gick med tunna nylonstrumpor mitt i smällkalla vintern...vet inte vad jag fick för svar...
Men den buketten var då något helt extra...så vacker...

Kramen från Malin

Lilla B sa...

l*eva: Nu finns det knappt några så superfina tillställningar i skogen när det ska vara så där förskräckligt avklätt men min klagan gäller rent allmänt. Fy för florstunna kläder utan ärmar och lov och pris för fleece! Förstår att du huttrar vid blotta minnet av den där kvällen.

Lilla B sa...

annica: Synnerligen tursamt för dig! Jag har alltid varit förskräckligt frusen av mig.

Lilla B sa...

Agnetha: De var verkligen kort! Musikant! Vad får du allt ifrån?!
JAg bävar lite vad det gäller blombeståndet i trädgårtden i september. Sa du inte tidigare nåt om blomsterfrön från Lidl ;)

Lilla B sa...

ruben, ruben: Varma yllebyxor är nog direkt nödvändigt. Men det ser nog knäppt ut att dra dem över axlarna...

sericea sa...

skitsnygg bukett måste jag säja! väldigt vacker.
vad säjs om vinterbröllop? tjock vacker yllekappa och pälsar i slädfärd? jajamän!

Lilla B sa...

anette: En tunn, kanske fint mönstrad fleecetop, en kjol eller klänning i fleece. Det måste gå att skapa ett tunnare fleecetyg än de som finns nu. Och så lättskött sen! Bara tvätta och hänga. Ja, jösses Anette - vi köper oss lite sånt!

Lilla B sa...

malin: Tänk att jag också undrade över de där tantbenen i nylonstrumpor. ( Det kan jag göra än, förresten. Hur klarar man att ge sig ut om vintern i tjock vinterkappa och längst ner syns ett par tunna tantben med nylonstrumpor. Hu, så hemskt). Det sas att på somliga FRÖS strumporna fast på benen. Antagligen en skröna men man blir ju inte direkt välvilligt inställd till nylonstrumpor, precis.
Underhudsfett har jag mer än jag någonsin suktat efter men inte fan lindrar det.

Lilla B sa...

sericea: Tyckte också att brudbuketten var fin. Gillar sammanhållan buketter som inte spretar i alla väderstreck. Vinterbröllop eller inte - när man väl kommer inomhus så är det tunnkläderna som gäller. Hu, så hemskt.
Det står nog klart för envar att jag inte direkt är en partypingla...

Anonym sa...

Jo det har blommat hela sommaren men nu är de inte så vackra. Du får gärna titta. Höstsyrenerna vid lj-skolan kommer snart men det kanske inte är nåt att ha i en brudbukett? Varför inte rönnbär med brudslöja. Något originelt ska det va när det kommer från dig tycker jag lycka till./Agnetha

Anonym sa...

Oj nu vet jag något vackert Ringblommor finns de kvar nu undrar en som inte kan så mycket/Agnetha

Lilla B sa...

Agnetha: De där höstsyrenerna har jag stulit förr av. Passade på när jag ändå skjutsat till innebandyn. Det är väl preskriberat nu. Bra idé att sno ett fång där!

Lilla B sa...

agnetha: Jag sådde ringblommor väldigt sent för att ha just sådana. Men risken är att de kom FÖR sent i jorden. Det står några i växthuset på tillväxt. Rådjuren slaktade mina luktärter så de har inte blommat än. Men de kanske hinner komma igång tills dess. Den här uppgiften med brudbukett tar jag på största allvar och ska klara av - men riktigt hur vet jag inte än.

Bloggblad sa...

Vilken ljuvlig bukett!
Fast jag köper inte argumentet i vår lokaltidning, att det datumet inte kommer igen... vilket datum gör det?

Det finns många snygga ullsjalar som värmer... hälsar en frusen sjalfantast.

Lilla B sa...

bloggblad: Nä - du har rätt. Vilket datum återkommer?
Buketten är mästerlig, tycker jag. Visst är ullsjalar ett alternativ - den gode Husbonden har köpt till mig från sina resor i Kina men det hjälper inte ändå. Principen är ju ändå att fint=tunt och avklätt. Sjalen är en god kompensation men likväl blott en kompensation.

Ida sa...

Våga vägra bara axlar och för tunna festkläder säger jag. Ibland måste man börja revoltera mot knasiga regler. Jag brukar visa mina håriga ben nedanför kjolen. Det är inte vackert men fulhet har hittills inte hindrat någon man från att visa sig i bar överkropp när det blir för varmt.

Lilla B sa...

ida: Visst är det rent diskriminerande. Att man måste vara halvnaken på finkalas. Frysa sig förstörd för att vara tjusig. Herregud. Fram för en mera behaglig klädsel! Påklätt är inte dumt alls.