onsdag, juli 23, 2008

Växthuset den 23 juli


Nu på eftermiddagen såg det ut så här. Fick någon timme innan fotograferingen nödvattna därinne. Gurkornas blad hängde sladdriga och några av tomatplantorna behövde bindas upp.
Förfallet går oerhört snabbt - ideligen behöver man se om sitt hus.
Jojomen. Så är det.

Växthusskötare bör inte vara krassliga.

8 kommentarer:

Lena sa...

OJ, vad det växer! Imponerande.

Lilla B sa...

panter: Ja, det är växande i ett rasande tempo. Tänker inte på hur mycket det ändrar sig varje vecka förrän jag kolla under etiketten Växthus.

Bloggblad sa...

VIlken djungel... måste nog förresten gå ner och se hur mina physalisar har klarat dagen i värmen.

Lilla B sa...

bloggblad: Det kan bli lite väl yvigt därinne. Har planterat blommor i stora krukor som står på tegelkanterna. Om det blir alldeles för tätt kan jag bära ut dem till någon av verandorna istället.
DEt är en fördel att kunna ta sig fram utan att få med sig femton krukväxter innan man kommit fram till de blå stolarna.
Utgår från att din physalis lever och mår prima!

Rosengeranium sa...

Jag är impad - och känner igen mig. Det behövs bara en solig dag för att vissa av mina plantor ska tycka att jag vattnar för sällan, trots att jag vattnar en gång om dagen...

Lilla B sa...

rosengeranium: Det går åt stora mängder vatten varje varm dag. Det gäller bara att inte tappa tempo med vattningen - det har blivit lite si och så med det nu när jag inte är riktigt frisk.

Anonym sa...

Satsa på automatbevattning! Det är helt underbart. Vattensläpande blir det ändå så det räcker, till de där krukorna som jag varje år säger att jag inte ska ha så många av.
GJ

Lilla B sa...

GJ: Nu under sjukdomstiden har jag funderat en hel del på just automatiserad bevattning. Jag kommer nog varje år att ha tegelkanten fullständigt fullproppad med krukor! Jag känner mig själv rät bra.