fredag, januari 18, 2008

Fredag


Ledig från jobbet idag. Eftersom jag lånat ut bilen och behövde ge mig inåt byn i morse blev det en oplanerad promenad. Men stegmätaren tickar på.
Stegräknare, ja. Använder någon en sådan?
Jag pinnar på och fötterna jämrar sig.
Det låtsas jag inte om.

Skrev jag envis under De sju sanningarna om mig själv?
Skulle kanske vara åtta...

Bilden visar byn i sommartid.

45 kommentarer:

Bloggblad sa...

Stegräknare har jag slutat med. Slog ofta till den av misstag så att den nollställde sig och så fick jag börja om från början. Att räkna alltså, inte att gå.

Gatan ser precis ut som en av de bevarade bruksmiljöerna i Åtvidaberg.

Lilla B sa...

bloggblad: Min stegräknare lossnar ibland och ramlar i golvet men den nollställer sig inte oavsiktligt i allafall.
Det här är en gammal bruksort och mitt gamla jobb låg i ett hus på den här gatan.
Fin miljö!

Anonym sa...

Maken har "blivit med stegmätare" genom jobbet...han kan visst vinna en spa-helg om han pinnar på rejält...hm...har svårt att se honom framför sig med ansiktsmask...lerinpackning...men jag stöttar honom i att trava på...så kanske jag får åka...

Kram från Malin

beerbelly sa...

Jaha tågbloggar så man dubblar väl kommentarer överallt kanske..
Provar igen.

Har funderat på stegräknare .. behöver nog något som driver på lite. Sen skriva ner rekord osv kanske.
Ha en super helg!

Lilla B sa...

malin: Du kan väl provgå med en stegräknare och kolla hur mycket du normalt går en dag. Jag blev fasligt snopen över hur FÅ steg jag gick en vanlig vardag.

Lilla B sa...

beerbelly: Det är inte dumt med att skriva upp. Tävlingsdjävulen dyker upp snabbare än en gris blinkar, antingen man går mot sig själv eller mot någon annan. Det sätter lite extra press på en latmask ( nu talar jag om mig själv) när man ser resultaten svart på vitt.
Blogga på tåg - så mysigt det låter.
Ha en prima helg själv!

beerbelly sa...

hehe jag är tveklöst lat så det är lugnt.
Tackar det ska bli en bra helg :-)

Lena sa...

Jag har stegräknare, det är bra att ha lite press och koll på sig själv tycker jag. Mina dagar varierar, ibland går jag fasligt mycket på jobbet (småspringer är mer rätt) Andra dagar blir det mindre.

Lilla B sa...

beerbelly: Skaffa dig en stegräknare i helgen!

beerbelly sa...

Tror det får ligga på is ett tag till ;)

Lilla B sa...

panter: Visst blir det olika för var dag. Men jag går alldeles för få steg. När mina dagar är som mest hektiska flänger jag runt i bilen till olika ställen. Det blir inte många steg, det.
Trevlig helg!

Lilla B sa...

beerbelly: Till måndag, kanske.....

Nollan sa...

Stegräknare är faktiskt en himla bra motivationspryl. Använder en själv ibland när latmasken börjar gro, ska upp i mina x antal steg varje dag och då är stegräknaren helt klart en hjälp. Springer runt som en dåre här hemma ;) Använder också dylika till patienter, både för att registrera faktiskt aktivitetsnivå och för att sätta rimliga mål när den ofta väldigt låga nivån sedan ska ökas. De flesta tycker det är ganska kul!

Hedgren sa...

Stegräknare kan vara både av ondo och godo. Både peppande och stressande! Så jag använder min när jag känner mig lugn och lägger av den under stressiga perioder.
Så mysig gatubild! Säkert lika vacker på vintern!

Hasse Wester sa...

Jag har ofta tänkt ha en stegräknare i parken där jag går mycket under en dag....man kan ju räkna stegen själv också. Ha en fantastisk helg Lilla B!

Anonym sa...

Hej! Där sa du nåt ska nog köpa mig en sådan. Kanske fläsket blir lite mindre. Hörde att apotekspersonalen har en sådan på sig. Det sporrar nog att använda apostlahästarna istället för bilen, ha en skön helg bara vi inte blåser bort/Agnetha...

Anonym sa...

Jag har en stegräknare. De senaste 3 gångerna jag gått och haft den med var den inte på... haha! Den stod i fel läge. Men ut kom jag ju. :)

Jag och yngste sonen har varsin, och har en lista där vi skriver upp hur mycket vi gått. Vi ska bestämma olika delmål (olika långa förstås, vi har ju inte lika långa steg osv) och när vi uppnått dem får vi unna oss något extra. Han kan välja att spara sina "delmålspoäng" tills de räcker till ett nytt wii-spel, t.ex.
Ett kul sätt att röra på sig mer.

Wii är förresten rätt bra motion det också... vi hoppar och viftar ocg grejar så vi blir alldeles svettiga. :)

Underbar bild. Åååå vad jag längtar till sommaren! Fika vid Stj-forsstugan eller bara gå i en solvarm tallskog eller sitta på en filt vid sjön och dricka kaffe...
suck

Lilla B sa...

nollan: Jag tycker också att den funkar bra som motivationspåfösare. Sånt behövs sannerligen ibland. Det verkar vra mnga bud om hur många steg som är rimligt. Vad har du för åsikt?

Lilla B sa...

hedgren: Så många det är som klämmer fast en räknare på höften! Jag använder den när vågen visar All Time High. Det är i och för sig inte så fasligt mycket men irriterande ändå.

Lilla B sa...

slottsträdgårdsmästaren: Jag har försökt räkna stegen när jag inte har räknaren på. Jösses amalia! Efter en stund tänker jag på något annat och glömmer bort räkningen. Men man är väl en virrpanna...
Ha en kanonhelg!!

Lilla B sa...

agnetha: Skaffa dig en sån! Då kan man kan inte lura sig själv och tro att man går så in åt helsicke långt.Det är bara att ge sig ut en vända för att fylla upp till de antal steg man bestämt. Inte dumt alls.
Ha en blåsfri helg!

Lilla B sa...

ellis. Det är bestämt många som använder stegräknare.Lite morot behöver man allt när det gäller motion. Det är så bedrövligt trist annars.
En gång för länge sen såg jag den här bilden på en annans blogg. Så tyckte jag först.Tittade jättenoga men det var inte min bild. Din var bättre. Åh, så nyfiken jag blev. Kollade många inlägg hos dig och plötsligt förstod jag vem som skrev.
Kom du ihåg konversationen vi hade när du skrev om din fröken och jag sa att jag träffat din gamla lärare I****St*******?

Anonym sa...

Ja visst kommer jag ihåg det. Och hur förvånad jag blev när jag äntligen förstod vem LillaB är! Och glad!!

Det finns personer som korsat ens väg, ibland bara en gång ibland flera, ofta lite så där som hastigast, men som ändå gör ett starkt intryck. Så där så man räknar upp honom/henne om man ska räkna upp viktiga människor i ens liv.
Du är en av de människorna i mitt liv.

Så blås inte bort i stormen nu, hör du det? ;-)

Jag ska gå och försöka sova nu, hur nu det ska gå till. jag klarade tentan och är så lycklig så snart får P knyta fast mig i nåt så jag inte lyfter alldeles av mig själv. :)

Nollan sa...

Jag är inte på något sätt specialist på det här, men som Sg så arbetar jag en hel del med FYSS/FaR och promenader rekommenderas ju ofta. Vad jag känner till finns det inga vetenskapligt baserade rekommendationer för vuxna angående hur många steg/dag man bör gå. För barn 12-14 år gäller 12000 steg för flickor, 15000 för pojkar enligt studier. Någonstans där runt tycker jag kan vara rimligt även för vuxna. Men det beror ju mkt på hur aktiv man är för övrigt (arbete och fritid).

Det kan vara bra att under en vecka registrera steg/dag och räkna ut genomsnittet. Sedan försöka öka med ca 10% per vecka tills man kommer upp i kanske 12 000 steg per dag. Om man som jag gillar att äta gott, kanske det får bli några fler ;) Men som sagt jag är inget proffs på det här och det viktigaste är ju ändå att man mår bra av det man gör och att man hittar en nivå där det är kul nog att fortsätta med! Lycka till med promenerandet och glöm inte njuta av de vackra omgivningarna, underbar bild!

FO - 2 sa...

Det viser på skritt telleren når du låner bort bilen ja... ;)
Ønsker deg ei god helg, uansett hvor mange skritt det måtte bli...! :)

Anonym sa...

gör ett premiärinlägg dårå =)

Om man tycker att en stegräknare är ivägen, att man kanske kommer åt den av misstag, fult (det är kanske inte alltid så passade att ha en klump på höften i alla sammanhang), den registrerar inte alla steg osv..
Så kan man iallafall sätta fast den på strumpan istället =)

Anonym sa...

Stegräknare fick maken av sitt jobb i julklapp..=)) kanske ska jag prova..=)/åsa

Lilla B sa...

ellis: Grattis till tentaresultatet!Jag är jätteimponerad. Så gott som full pott på en tenta i japanska. Det är inte illa, det.
Det gläder mig och samtidigt förvånardet mig mycket, att jag varit en betydelsefull person för dig. Det hade jag ingen aning om.

Och den jäkla blåsten - vi var en sväng till Uppsala idag och granarna vajade betänkligt genom skogen. Hemma igen. Skönt.

Lilla B sa...

nollan: Tack för att du tog dig tid att reda i detta åt mig! Jag har ett rätt stillasittande jobb även om jag förflyttar mig mellan olika ställen. tyvärr mest med bil pga avstånd.
12 000 låter gräsligt mycket. Det tror jag knappst jag kommer att fixa. Men idén att skriva upp är bra ( det gör jag allaredan) men att arbeta vidare med siffrorna och öka på veckogenomsnittet tilltalar mig mycket.
Jag mätte några dagar bara för att få en utgångspunkt. Och jag blev förvånad över hur LITE jag går en alldeles vanlig arbetsdag.
Så varje ökning från den baslinjen är av godo.
Tack för idén med veckogenomsnitt!

Lilla B sa...

ida: Hi hi! Så kan man också se det. Från den ljusa sidan :)
Trevlig helg själv!

Lilla B sa...

Kära söta dotter! Välkommen hit. Haha - klumpen på höften är ju fläsket!! Men hur i helskotta kommer du på iden att ha stegräknaren i STRUMPAN!!
Det skulle ju underlätta för en lat morsa vid skrivbordet. Klampa på lite med fötterna och saken är biff. Nej, jag skojar bara. Det var en tokrolig idé! Jag ska prova om det funkar!

Lilla B sa...

åsa: Ja gör det! Prova! Man kan få sig en tankeställare.
Det fick jag...

Nollan sa...

Ja 12000 kanske är gräsligt mycket ;) Men som du säger allt som är en ökning från utgångsläget är ju jättebra. Som kuriosa kan jag berätta om en bekant som började på 3500 eller något sådant och hade som mål 10000, det tog henne två år att skapa sig hållbara rutiner och nå dit. Men sedan något år är hon där! Så det gäller att skynda långsamt också!
Ha en bra fortsättning på helgen!

Anonym sa...

Jag har en stegräknare. Jag använde den intensivt i ca 1 månad, då hade jag fått svar på hur mkt (lite) jag går. Det ligger ungefär på 4-5000 el 10-11 000 steg, beroende på om det är motionsdag el inte.
Och jag har min i strumpan!

Anonym sa...

Hej, lilla B! Jag har blivit erbjuden att låna en stegräknare. Jag tänker nappa på det och se om jag kommer upp i de rekommenderade 10 000 stegen om dagen. /Pallas

Lilla B sa...

nollan: Låter bra att ta det sakta. Har samma få steg i mitt utgångsläge som din bekant.
Tack igen för matnyttiga upplysningar!

Lilla B sa...

anna: I strumpan, du också! Precis som min dotter - hon som skrev en kommentar här ovanför.
Många är vi som använder stegräknare, det är tydligt det.

Lilla B sa...

pallas: Men så jättekul att se dig här igen!! Har kikat in lite då och då på din blogg. Senaste var det nog runt jul eller nyår. Då vilade den sig fortfarande.
Passa på att klämma på dig stegmätaren nu när du får låna en! Fingrarna får ju ändå sitt på tangentbordet :)

Anonym sa...

"tanterna" (om man får säga så här :) på jobbet gjorde så.. å det var ju smidigt tycker jag. Använder ju inte stegräknare längre.. fick bekräftat att mina dagliga promenader till o från jobb o rast räcker gott o väl o blir över. Blir 2 h om dan.

Men iallafall, på jobbet gjorde dom så att alla fick stegräknare o dom som ville vara med o skriva upp sina steg (omvandlat i km) gjorde det veckovis. Det sammanställdes kanske en gång i månaden o så skulle dom se hur långt ut i sverige>europa>världen dom kom allteftersom. Roligt för dom som tycker sånt är motiverande...

Själv räknade jag istället ut att enbart mina jobbrelaterade promisar gjorde att jag varit ute o knatat 20 dygn det senaste året =) (2h om dan, 5 dar i veckan, i 48 veckor)

Anonym sa...

Tack! Ja, jag ska låna en. :-)

Lilla B sa...

dottern: 20 dagars gående! Det var sannerligen inte illa.
Nu har jag mätt upp hur många steg min två vanligaste rundor har. De är lika långa, dessutom. 6000 steg vardera.
Jag skriver upp för att ha lite koll på mig själv -det är lätt att bli lat.

Anonym sa...

Jo, så är det.
För din glädje och värme, som alltid lyser upp allt omkring dig.

Lilla B sa...

ellis: Tack!

Lullun sa...

Oj, här var det många kommentarer. Hoppar nog över dem denna gången ;-) Ville bara säga att det var en fin by. Och stegräknare verkar ju inte helt dumt. Och rolig läsning med hundarna. Hoppas det hela löser sig!

Lilla B sa...

lullun: Stegräknaren är verkligen förträfflig. När man så tydligt får se ur lite man rör på sig. Eller rättare hur lite jag rör på mig. skriver upp för varje dag så jag inte ska börja slacka. Är lat av naturen nämligen.
Hundarna, ja. det är ett elände med lösspringande hundar som man inte känner igen.