lördag, oktober 07, 2006

Vindruvans sista vers

Varsågoda - en liten titt på vinrankan i växthuset!

Vindruvorna sjunger på allra sista versen. Klasen som är kvar kommer inte att hinna mogna klart. Jag vet inte riktigt hur den trasslat in sig. Det ser lite knepigt ut.

Märkte att jag inte alls varit så flitig med pinceringen som jag trott. Vino Nordica växer galet fort och man måste på den med sekatören varje vecka. Mot slutet av sommaren fuskade jag nog rätt mycket. Och när jobbet drog igång fuskade jag nog ännu mer med sommarbeskärningen.
Nu när bladen faller av vinrankan avslöjas den bristande skötseln.

Mellan jul och nyår ska jag vinterbeskära den. Då blir det tuffa tag! Beskär man tidigare blöder den ihjäl, stackarn.

4 kommentarer:

LindaLotta sa...

De ser smarriga ut! Trist att du inte kan få alla mogna, men du har kanske fått så du klarar dig?

Lilla B sa...

lindalotta: Det blev nog ett trettiotal mogna klasar, kanske mer. De räckte gott och väl! Lite spill blir det alltid.

Panter sa...

Tomater, vindruvor, äpplen, rosenskäror med egen vilja osv, inte handlar det om lilla b utan me stora A. Jag själv skulle hamna väldigt långt ner bland bokstäverna. Funderar på om det inte snart är dags att höststäda i rabatter och krukor, något som jag förstått att de flesta gjort vid det här laget. Lycka till med svamparna i morgon.

Lilla B sa...

panter: Jag gör så gott jag kan i trädgården men det blir inte mer än lilla b ändå! Men jag blir ju glad att du tror annat.

Visst tar det emot att städa i rabatterna? Jag har Rödmalva som fortfarande blommar. Den får stå kvar. Krukor med pelargoner på trappan. De får också stå kvar. Antar, att det blir ett fasligt röj och snärj om någon vecka när allt ska fixas. Fast jag fuskfixar, dvs låter mycket gömmas under snön. Dt kommer en vår när man har mera lust till sånt arbete. Och så kommer ljuset tillbaka och då blir man piggare.

Hoppas på god svampskörd i morgon.

Ojojoj så långt det här blev....