Kom tillbaka efter en svamptur i skogen. Och visst hade jag tur. Massor av trattkantareller. De har väl fått stå och växa till sig under älgjakten.
Men nu kommer det brydsamma. De var frusna. Jag fick bryta av dem. Nu sitter jag med en svampkorg full och behöver råd.
1. Kan jag torka dem när de tinat upp?
2. Måste jag förvälla och frysa in?
Jag föredrar det första men klarar svampen att tina upp och sen torkas. Jag vet inte det. Vet någon?
Hjälp!!
8 kommentarer:
Inte en aning... Trodde att du kunde slänga in dem i frysen direkt, så var det klart liksom.
Förstår inte varför jag skriver, jag kan absolut inte ge dig några råd... Sorry..
lindalotta: nä - inte direkt i frysen. Men så praktiskt det hade varit!!
*L* jag tycker mig veta lite, om Väldigt Mycket...men SVAMP...ingen aning.
(såg fö. återigen en Människa, som plockade "svampinjonerna" utanför min *trädgård*...idag.
Hmmm...hmmm----väl kryddade med hundpink.Men jag sa inget....)
MEN, har Ni så kallt? Usch!!!
eva: Ja så illa kallt är det!! Hemskt. Har aldrig förr fått bryta av svampfötterna. Knepigt.
Utan att kunna eller veta, hade jag förvällt och frusit in, det känns som om det vore det minst felaktiga.
Söt katt förresten, det glömde jag i min förra kommentar.
panter: jag lutar nog åt förvällning.
Ja, katten är finfin.
Jag råkade ut för samma sak som du i helgen. Det är trevligare med frusna än allt för regnvåta, tycker jag. Lättrensat är det också, men lite kallt om tassarna.
Jag brukar torka dem som vanligt på myggfönstren efter att de först fått rinna av det värsta på tidningspapper.
GJ
Gunvor: det där med myggfönstren är höstens stora svampidé! Förnämligt sätt!
Skicka en kommentar