Är det några som gillar värme så är det auberginerna.
Snart dags att ta hand om den största av dem. Men jag vet inte riktigt hur. Är bättre på att odla än att tillaga.
Men det är ju egentligen angenäma bekymmer. Hade varit värre med små skrumpna auberginer som man inte kunde ta vara på.
6 kommentarer:
Jag brukar skära ner dem i små bitar, när jag gör vegetarisk pytt-i-panna....steker de i smör...eller ibland har jag i dem i Lasagne...vanlig MED köttfärs.
I lasagne, brukar jag stoppa i allt möjligt...kanske mest rivna morötter...men paprika, auberginer oliver...
tack för tips!
Blanda dem i grönskaröra med paprika och lök, gott till pasta.
londongirl: bara skära ner i tärningar? Blir det såsigt nog eller har man i nåt annat.
eva o londongirl: tackar så mycket för tipsen. Såg att jag har nog fyra aubergine på gång.
Korvvwook 4 pers
400 g korv
1 rödlök
1 aubergine
1 gul squash
2 msk olivolja
1 burk konserverade hela tomater
2 tsk pesto
salt & peppar
Gör så här:
1. Skär korven i bitar och hacka löken grovt. Skär aubergine och squash i stora bitar och fräs alla grönsaker i en wok eller panna.
2. Tillsätt korven och låt den fräsa med. Lägg i tomaterna och peston. Krydda med salt och peppar. För att få en starkare smak kan man tillsätta några droppar tabasco.
3. Låt koka i ca 5 minuter. Servera med ris eller pasta.
Skicka en kommentar