måndag, juli 31, 2006

Sämsta trädgårdsmästaren


Allt är inte blommor och blader i min trädgård. Annat levande finns också. Och då menar jag inte larver, bladlöss eller sniglar. Inte alls. De ser jag helst döda.

Här huserar katten som krafsar upp det nysådda. Han som vältrar sig på fiberduken. Han som lägger sig på småplantorna och rullar runt så de kläms ihop och trycks sönder.

Han är den sämsta trädgårdsmästaren. Men snäll ändå.

14 kommentarer:

LindaLotta sa...

Vilka underbara trädgårdsbilder! Nu blev jag inspirerad att ut och fotografera min trädgård. Jag har dock bara tomater, rabarber och vindruvor (utan druvor...) Har så extremt mycket mördarsniglar så jag blir så äcklad när jag tänker på att de kanske har krupit över det jag ska äta. Fast jag har ju en jättestor kruka också med örter och kryddor på altanen, nära dörren till köket.

Lilla B sa...

Välkommen hit!

Ta gärna många bilder - det stödjer texten. Blir nyfiken på lavendelrabatten. Min mormor i Helsingborg hade en bred, fin lavendelrabatt med rosa rosor. Det är ett bestående rabattminne.

Har sniglarna väl krupit över är det väl ingen fara. Tänk dig att bita i nåt och hitta en HALV snigel. Det vore äckligt :-)!

LindaLotta sa...

Sniglarna är ju så slemmiga!! Nä, jag klarar det inte än. Min man och jag går med vars en hink med salt och vars en gammal grilltång och plockar de där skadedjuren. I maj och juni plockade vi runt 100 till 200, varje dag!
Nu har de ju inte trivts när det varit så varmt och det är jag tacksam för.
Jag ska uppdatera dig om lavendelrabatten, den ser fräsch ut idag i sommarregnet ;)

Lilla B sa...

Jo jag vet att sniglarna är slemmiga. Försökte en gång med täckodling. Det gick åt fanders. Fick snigelinvasion och fick handplockada de där snoriga klumparna i mängder. Usch och fy.

Min lavendel håller på att slå ut. Man kan skymta den på bilden. Katten i mitten, lavendelkrukan till vänster och heliotrop till höger.

LindaLotta sa...

Jag ser den!

Julie sa...

Ha ha, ja, har det slik selv med mine katter og kaniner. Dom hjelper inte mycket til. Har en plante vi kaller kattemynte i hagen (vet inte vad den heter på svensk), den tycker kattene jættemycket om. Dom blir vanvittig kosete.

Lilla B sa...

julie: ja - den finns här också. Katterna blir helgalna.

londongirl sa...

Härligt och inspirerande att se dina bilder!

Lilla B sa...

londongirl: roligt att du tycker det. Kollar din blogg alltemellanåt. Fastnade för bilden där månljuset syns över vattnet. En sån där bild man ser själv först inne i huvet och sen får man vänta ut rätta ögonblicket. Och så har man bara ett tillfälle att ta bilden!

Desijn sa...

Oj, alldeles nykommen här. Vilken trevlig blogg du har! Väldigt fina bilder ifrån trädgården. Synd att sommaren lider mot sitt slut mer och mer dock :(

Mamselamsen sa...

Haha... gissa varför jag inte har några krukväxter i fönsterna längre.

Lilla B sa...

desijn: kikade in hos dig. Väldigt roligt att kolla. Kände mig som barn igen - pappa fotografen satt och retuscherade svartvita porträttfoton! Jag kommer att kolla ofta, jag gillar bilder

Lilla B sa...

mamselamsen: jag har bara ett par krukor i fönstrena jag också. Välta blomster gör ingen glad. Inte ens katten.

Pallas sa...

Men han är ju väldigt söt, den sämsta trädgårdsmästaren! Då gär det väl att förlåta det mesta...