lördag, juli 29, 2006

Rödmalva eller Hur man blir lurad av fröföretag

Tycker mycket om rödmalva eller Malva sylvestris som det latinska namnet är. Köpte namnsorten Zebrina i våras. Har haft den förut. Strimmig och rätt mild i färgen. Tyckte att den skulle passa finfint i trädgården tillsammans med vita stockrosor, vit tobak, rosavit rosenskära och lite vit/rosa/lila fingerborgsblomma. En mild färgskala hade jag tänkt mig.
Sorten jag odlat upp är inte rätt - den här liknar den som kallas Magic Merlin, betydligt mörkare än den önskade. Riktigt mörklila skulle jag vilja säga.

Det är inte första gången det är fel fröer i påsarna. Det retar mig att kvalitetssäkringen inte är högre i välkända fröföretag. Tänker man kanske att amatörodlare blir så helskottas glada bara det tar sig i rabatterna, tro? Eller tror man att vi glömt vad vi sått?

Nåt lurt är det. Undrar om det lönar sig att klaga?

2 kommentarer:

eva sa...

...tycker, att Du ska fotografera...och skicka till Fröfirman. +poäng om Du har fröpåsen kvar! (vilket jag SÄLLAN/aldrig brukar ha)

Lilla B sa...

eva: Det kanske jag ska. Tack för tipset. Fick ett ryck för en tid sen och städade bort alla gamla fröpåsar. Fasen också.