fredag, juli 28, 2006

Getingar

Grillkväll? Fika ute?
Vid sådana tillfällen dyker getingarna upp. Kött behövs till larverna. Socker ger också näring. De är irriterande, getingarna. Men än mer irriterande är att många blandar samman bin och getingar. Bina är mina älsklingar - de går ALDRIG på mat, saft eller kaffebröd. De har ett inte helt utforskat beräkningssätt. Bina kommunicerar med varandra och kan tala om i vilken riktning och hur långt bort från kupan det finns pollen eller nektar. De skiter fullständigt i grillafton eller kaffelängder.

Om det blir getinginvasion tar jag bara fram skyddskläderna: bislöja, overall och handskar. Sen är det kokta fläsket stekt...

7 kommentarer:

Anonym sa...

GOOD ONE! Impressed... wow gold opportunity.

eva sa...

VÄLKOMMEN tillbaka till Trädgårdshemmet, Du Mordiska Kvinna!

Lilla B sa...

eva: Tack så mycket. Sniglar och larver. Getingar och bladlöss. Du har nog rätt. Jag går hårt åt dem.

Julie sa...

Er så enig. Jeg elsker også bina, dom er så søte der dom suger nektar från mina blommor. Blir jætteirritert når folk hopper omkring,skriker och slår etter bina. jag brukar fortelle at dom inte er farliga. Man måste faktisk sette seg på en for at de i hele tatt skal stikke, og da er det bare i selvforsvar.

Lilla B sa...

julie: ja - det är ju i största nödfall ett bi sticks eftersom det själv dör av sticket. Oerhört socialt fungerande samhälle, bisamhället.

Anonym sa...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»

Anonym sa...

Your website has a useful information for beginners like me.
»