torsdag, juni 28, 2012

Rutig duk och växande tomater


Bloggen har tynat ett tag men så icke grönskan i växthuset. De 22 tomatplantorna står nästan i givakt, chilin ger järnet och vindruvorna är som små Fazerkulor. Men i dagsläget är de inte lika goda. Inte alls. Två olika sorters gurka segar sig uppför uppbindningstrådarna.

Även ett otränat öga kan se att hästskit är grejen!

Blomprakten i år är starkt begränsad. Liljeruggen kommer att blomma inom kort. EN endaste liljebagge behövde jag massakrera i år. Det berodde absolut inte på att baggarna var vänligt instämda utan på att jag hade fiberduk på blomstrena. Men de jämrans baggarna gav igen. De skoningslösa kräken har kalasat på stora delar av min gräslök och har dessutom lagt ägg på stråna. Eländes gräslökshaveri. En vitblommande fingerborgsblomma få lysa upp när solen går i moln.

Och naturligtvis ligger den rutiga duken på bordet.

Sommaren kan gärna få komma.

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Härligt! Inga mördarsniglar i växthuset? Jag är så less på mina och blir så äcklad att jag inte har lust att äta av salladen som de knaprat på... tar världens tid att leta efter intakta ruccolablad.

Lilla B sa...

Vi har inga mördarsniglar, Marianne! Det är knappt jag vågar skriva det för de kommer de slemmiga kräken säkert glidandes över tunet.

RosaMilton sa...

Hur stort är ditt växthus? Jag har precis blivit med växthus och vet inte riktigt hur tätt man kan sätta tomater exempelvis.

Lilla B sa...

RosaMilton; Mitt växthus är på 15 kvadratmeter. Man kan sätta tomater rätt tätt. Jag har 35-40 cm mellan plantorna och det fungerar bra.

bettankax sa...

Jag fröjdas och njuter av det gröna och rutiga..Ja nu kan den komma den där sommaren.

Lilla B sa...

Bettankax: Välkommen in!

epsilon sa...

Liljebaggarna är verkligen ett otyg fast de är så snygga. Här har de storkalas som vanligt.
Hoppas även på torrare väderlek, inte bara för snigelplågan för det har då varit ett himla regnande.

Lilla B sa...

epsilon: Kirskålen frodas alltför bra i regnvädret. Önskar verkligen också sol med värme, inte bara till växtligheten utan även till mig själv