torsdag, september 01, 2011

Kvällens skörd


Här ska heta frukter tas omhand och torkas.

Tänk att torkad och pulvriserad chili kan smaka så gott. Och värmande är det också. Man kan rent av bli en pulver-addict.

Dessutom är jag övertygad om att en puré gjord på dessa frukter skulle kunna användas att rensa avloppet med. Möjligen skulle rören frätas sönder ...

10 kommentarer:

billan sa...

Wow! Det börjar arta sig:) Du kommer garanterat att bli en pulver-addict..... I så falll finns det åtminstone två pulver:)
Nu har jag äntligen fått till ett inlägg om torkning och malning. Jag säger som så mången gång förut..bättre sent än aldrig:)
Hälsningar på kvällskvisten från ett pulver till ett annat:)

billan sa...

Många glada tecken fick jag till:)

Lilla B sa...

billan: Bättre med gladtecken är surdito! En fråga: hur länge kan man ha pulver i en glasburk innan det slår av sig och smakar just ingenting?

Hannele på Hisingen sa...

jag borde testa... köper min chili

Lilla B sa...

Hannele: Bra mycket roligare med egenodlad. Det finns så många olika sorter att man blir lite ha-galen

billan sa...

Se till att ha ett tätslutande lock så håller det länge. Jag har använt mitt hela vintern och nu på slutet är det något tamare men helt okej!
Och Hannele borde testa...
Men jag har fått ett litet problem, jag ser nästan inte vad jag skriver när jag kommenterar eller när jag skapar inlägg:( Tror att det är Kajsa Kavat som hoppat på nån tangent så rutan och texten är ytte pytteliten. Måste vara nått snabbkomando hon ställt in, du har ju också blogger...vet du vart inställningarna för detta är?

Anonym sa...

Holy cow!

Det börjar bli kyligt på nätterna. Tror du jag kan fortsätta ha mina chiliplantor utomhus ändå till strax över frostpunkten? Jag kommer inte att få plats med alla i lägenheten...

Lilla B sa...

billan: Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med hur man förändrar inställningarna. Ska skaffa mig några fina glasburkar. Nu börjar fas 2 av det roliga chiliodlandet!

3rum: Det går nog att ha dem ute men jag är helt säker på att de inte gillar det. Allt stannar upp. Även om det blir trångt inne kanske det går att knö ihop dem. Klipp bort grenar som det inte är någon mognande frukt på så blir du av med lite sånt som tar plats.

epsilon sa...

Härlig färger, bidrar säkert till att det smakar så bra!

Lilla B sa...

epsilon: Det är jag alldeles övertygad om!