söndag, september 11, 2011

Efter fästingplågan kommer älglusen

Det är älglusens tid nu. Detta skogens plågoris som kommer flygande, sätter sig någonstans på en, bryter av sina vingar och gör sig beredd att boa in sig. Det är lika otrivsamt som det låter.
Älglusens bett är enligt uppgift inte farliga. Inga sjukdomar sprider de. Allt enligt information på nätet.

Jo tjena, säger jag. Det vet vi inget om ännu. Älglusen har inte funnits i landet så väldigt länge och jag betvivlar att vi så noga vet vad älglusen för med sig.

Jag tänker inte göra något älglusexperiment men kan hänvisa till detta.

Jag funderar över vad som ska drabba oss härnäst. Fästingplågan först. Därefter älglusen.
Kan det vara tomteterrorn, tro?

Ja, det är det nog.

8 kommentarer:

Christina sa...

Har aldrig sett en älglus. Och vill det inte heller!! Kanske för att jag inte är så mycket i dom stora älgskogarna. Vi har ju mycket rådjur här, hoppas att dom inte har löss.Ha en bra vecka./Christina

epsilon sa...

De är verkligen
så urdj-vl-gt hemska och i år verkar de vara fler än nånsin.

Lilla B sa...

christina: Älglössen kallas också älgfluga eller hjortfluga. Risken finns att du nån gång får träffa på dem. Ha en luskam i beredskap! :)

epsilon: tycker de är som pansarflugor. Hur man än trycker på dem och jävlas så fortsätter de att leva.

Karin sa...

Men! Har det inte gått lite för långt nu. Och vad säger älgarna? Dags att deminstrera igen – så här kan vi ju inte ha det!

Lilla B sa...

Karin: Älgarna har blivit mesiga typer och lämnat demonstrationsstadiet bakom sig. De bryr sig bara om det goda livet med äppelsmak.

oldtimer sa...

Vill bara tacka för "en rolig halvtimma"! I dagens Eskilstuna-Kurirens Villa-Hem-bilaga gavs det förslag på fem olika bloggar att kolla in. Däribland din då. Den var bäst! Mycket trevlig och med fina bilder. Och inte brukar man väl fnissa högt när man läser trädgårdsbloggar! Så - tackar, tackar!

Lilla B sa...

oldtimer: Tack för beröm!! Och välkommen åter. Än ligger inte trädgården under snö och växthuset behöver omsorg ett tag till.

Farbror Grön sa...

Ush det kliar bara när jag läser om det! Trevlig blogg!