tisdag, juni 29, 2010

Veckans växthusbild


Idag ser det ut så här.
När solen och värmen äntligen kommit växer det fort.
Själv har man ju mera lust att ta det lite piano när hettan slår till.

Bilden är klickbar.

9 kommentarer:

bettankax sa...

UNDERBART!! Nu har jag varit inne om och vänt, i ditt trivsamma växthus. Jobbar, så det blev en snabb visit:))

SqZ sa...

Har du obehandlade plankor som håller jorden borta från mittengången? Min sambo tror att de kommer ruttna på stört och vill att jag ska försöka trycka in stenplattor istället. Det känns omständigt tycker jag.

Lilla B sa...

bettankax: Även en snabb visit är en visit! På återseende!

Sqz: Tycker att du ska lyssna på din sambo. Trä i fuktig miljö är inte det bästa. Tryckimpregnert virke är väl inte så kul att ha i närheten av tomater?
Jag har marktegel uppmurat som en inre sarg. När vi grävde ( Inte vi - husbonden) ut marken för att få plats för markbädd murades sargen upp. Det som sen blev mittgång med grus fyllde vi först med alla stora stenar vi kom över, därefter makadam. Jag har nu ett stenlager som magasinerar värmen och som sakta avger den framåt hösten. Finurligt, enligt min mening.
Omständligheten lönar sig!

Dubbelörn sa...

Jaha så var jag här igen med mina undringar... :D

I år odlade vi i våra hinkar efter konstens alla regler o det har skitit sig igen...

Vet inte vad vi gör för fel, gurkornas blad är gulaktiga o växer knappt alls, själva plantan alltså. Har liksom stannat av.

Tomaterna de som ska tjyvas blommar knappt alls...

Så min guru, vad gör vi för fel? Eller är det bara det vanliga "trots allt man gör så skiter det sig ändå"... *gapskratt*

Kramen

Lilla B sa...

Elisabeth: Eftersom det inte funkar i varken tomathink eller gurkspann är det nog antingen jordfel eller bevattningsfel. Göder du jorden rejält? Vattnar du ordentligt? Det går åt mer än man tror. Om gurkornas blad blir gulaktiga kan det vara näringsbrist. Känn efter så att det är fuktigt i jorden, släng i näringslösning i vattenkannan, lufta växthuset så det inte blir för varmt och invänta resultatet. Ett litet odlingsknep är att alltid knipsa bort den första gurkan som bildas för att stimulera tillväxten. Och att aldrig någonsin låta de hänga kvar välmogna. Då lägger plantan av för den tror att allt är fixat - frösättningen gjord och den kan lägga ner verksamheten.
Lycka till och glöm aldrig att ibland skiter det sig och det är inget att hänga läpp för.

Dubbelörn sa...

Där har vi det! Jag sa till min köra att låta gurkorna hänga kvar för de höll sig bättre på plantan. Det är därför de har lagt av! Nu rusar jag ut o knipsar bort dem o ger mer gödsel, har nog varit lite för försiktiga med det. För förra året tror vi att vi övergödde dem ;).

Men tomaterna då, varför blommar inte de, kan det också bero på för lite gödsel?

Lilla B sa...

Elisabeth: JAg tror nog att de kommer med blommor om ett tag. Olika sorter är olika funtade. Men kör på med näring där med.

Dubbelörn sa...

Du ÄR min GURU!!

Nu har jag knipsat o slängt på gödsel o vattnat!!

Förra året var ju en kall o blöt sommar så då körde vi nog på med för mycket vatten o gödsel. Nu glömmer vi bort att det är +30 o hett som attan ...

Tack o lov för gurun! :D

Lilla B sa...

Lycka till med nyordningen i växthuset! :).