söndag, juni 06, 2010

Sallad och blomsterbönor


Det är dags för småväxterna att flytta hemifrån. Inne i växthuset står blomsterbönorna och väntar på utplacering i landet. Jag förodlar dem inomhus och lurar på det sättet harkranklarverna på ett skrovmål.

Sådde visserligen olika sorters sallad direkt i grönsakslandet men det går lite fortare till skördetid med en rivstart inomhus. En odlare ska ha tålamod, sägs det. Men jag gillar om det går undan.

4 kommentarer:

Jo sa...

Ah, jag som precis satt och funderade på om man kunde förodla sallad mm... Hur gör du när du planterar ut det sedan, blir det såpass mkt rötter att jordklumpen hålls ihop, eller måste man plantera med krukan och allt? (funderar på om man kan förodla i typ sålådor?)

Lilla B sa...

jo: Jag vänder bara på krukan och tar ut plantan. Det brukar inte vara något problem. Nu hade jag inga plantbrätten kvar till salladen men annars är de bra till det mesta. Blomsterbönorna står i ett säkert 20 år gammalt plastbrätte som jag använder varje år. Där får man en bra sammanhängande klump med rötter. Kan rekommenderas!För sånt som inte ska skolas om är plantbrätte bättre att så frön i än bredsådd i sålåda. Tycker jag, i allafall.

Anonym sa...

Hej o vad glad jag blev att du finns här igen. Mycket bra tips får man/Agnetha

Lilla B sa...

Hej Agnetha! Det var längesen vi sågs. Allt väl hoppas jag. Bloggen återuppstod nån gång efter jul. Än så länge uppdaterar jag inte varje dag - det får växa fram lite sakta här liksom ute i landet.