torsdag, januari 21, 2010

Törstande ängel

Den första dagen varje månad brukar änglatrumpeten få sig en slurk vatten. Ställde in den i vårt garage i höstas. Några grader över noll håller det sig därinne.
Tillsammans med pelargonerna bildar trumpeten ett brunskrumpet buskage.

De har blivit bortglömda sen början av december. Illa. Riktigt illa.
Igår kväll kom jag ihåg min eländiga plantage. Ut med en vattenkanna och på med en skvätt.

Hoppas att ängeln är en förlåtande typ.

9 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Tror inte det finns något så förlåtande som trumpeter. För alla de gånger som jag plockat upp eländiga torra pinnar från källaren. Och jag menar torra, intill fnöske, utan det minsta lilla liv.
Men ta mig tusan, efter några veckor så har det kommit, underifrån, små gröna piggar!
mvh R
PS Man ska aldrig döma ut en trumpet utan ge den ett par tre veckor DS

Elisabet. sa...

Om någon skulle vara förlåtande, så borde det väl vara en liten bortglömd ängel? Det är vad jag tror.

bettankax sa...

Klart du är förlåten!

Lilla B sa...

reneesfotoblogg: Det låter ju väldigt lovande! För det ser verkligen knastertorrt ut i krukorna. Stela pinnar utan tillstymmelse till liv.

elisabet: Om den himmelska rättvisan finns så är det nog så.

bettankax: Skönt att höra det! Du är ju på sätt och vis Änglamormor - fick ju sticklingarna en gång av Linda

Anonym sa...

Hej Lilla B!
Jag hittade till din härliga blogg för någon dag sedan. Kul att du börjat skriva igen!
Jag undrar vilken zon du odlar i. Har sökt på Bergslagen men förstått att det är ett lika luddigt begrepp som mitt eget Tornedalen. Skriv gärna om vilken zon du odlar i och om du har några bra tips på hur man får till ett lyckat mikroklimat. Om man får komma med en önskan alltså...

mvh n

Lilla B sa...

Du anonyma från Tornedalen: Välkommen hit till min blogg! Visst har du rätt i att Bergslagen är ett luddigt begrepp. Mera precist så bor jag i Västmanlands landskap men i norra Örebro län. Växtzonen är eländig, här är det växtzon V. Jag är född och uppvuxen i växtzon 1 och ser att skillnaden är stor. Här gäller det att fjäska för växterna och välja rätt sorter. I växtzon 1 kan man spotta ut en kärna av vad som helst och skörda efter ett tag. Vad är det för zon i Tornedalen?

Anonym sa...

ÅÅÅ...zon fem låter som en dröm =)
Här i tornedalen sträcker sig zonerna från kanske 7 till 4. Hos mig är det mellan 5 och 6 men jag luras med att det är 4-5 och några av växterna går på det. Kul att läsa en trädgårdsblogg med verklighetsanknytning, vad gäller både ambition och växtförhållanden!

Lilla B sa...

Tornedalingen: Lurigt med så stor variation - från 4 till 7 men säkert spännande att försöka sig på att ro iland odlingsprojekt. Har du inte en egen blogg så vi kan följa odlarmödorna?

Maskrosungen sa...

Åh, vad avundsjuk jag blir på dig som kan ha änglatrumpeter! Min enorma, som bodde på inglasade balkongen (och aldrig behövde bli en torr pinne) och kunde ge sig till att blomma i februari, fick gå till dom sälla jaktmarkerna när monsterkatterna Kanel och Keso flyttade in. Dom käkade på alla växter när dom var små och änglatrumpeter är gruvligt giftiga.