söndag, augusti 23, 2009

Sniglar och snäckor


Planschen är så gammal att den värste skurken inte ens var känd av tecknaren. Mördarsnigeln, menar jag, den slemmigaste typen av dem alla.

Lyckligtvis har ännu ingen spansk skogssnigel siktats på gården.
De andra har jag många av.

Vinbergssnäckor är rent av riktiga skönheter. Ätliga såna. Jag har förresten blivit bjuden på snigel i vitlök en gång. Spännande men inte gott. Kunde lika gärna tuggat på ett suddgummi med vitlökssmak.

15 kommentarer:

Katarina sa...

Jag som gillar surströmming men inte är lockad av sniglar och sånt. Man MÅSTE inte äta allt som kommer i ens väg...

englundskan sa...

Man undrar ju hur länge man ska vara förskonad. Jag känner mig väldigt skeptisk och otacksam när jag får plantor från snigeltrakter. Kan man sanera rötterna?

Lilla B sa...

katarina: Blev bjuden och var nyfiken. Man behöver ju inte frossa direkt utan bara smaka lite försiktigt. Det skulle ju kunna vara något supergott ...

Lilla B sa...

englundskan: Det är bara en tidsfråga innan man ser första mördarsnigeln glida runt i trädgården. HAr plockat med mig växter från snigelbemängt ställe i södra Sverige. Sköljer bort all jord från rötterna i hopp om att det ska hålla undan de slemmiga kräken.

Kersti sa...

Hi hi, jag gillar den suddgummikonsistensen kanske bor en liten fransman där långt inne, men visst det är mest vitlök det smakar. Planschen är jättefin

Bloggblad sa...

Jag har sett någon enstaka i mitt trädgårdsland. Förmodligen finns det fler, men de syns inte bland ogräset.

Lilla B sa...

kersti: Bon soir, madame! Kul att höra att någon uppskattar den rätt märkliga konsistensen. I mig bor det nog ingen fransman hur långt in man än letar. Gillar bäst stekt fläsk o löksås och sånt.
Men jag äter det mesta - åtminstone EN gång!

Lilla B sa...

bloggblad: Har du smakat på nån? Jag hittade ett tomt skal häromdagen medan jag höll på att såga ner småträd på gården. Tidigare i somras såg jag två stycken nära varandra så jag hoppas på några fler nästa sommar. Tycker de är fasligt fina.
Att se på, alltså.

billan sa...

Jag älskar dina planscher!
Ett stänk Pernod på suddgummina är kanon, då blir det extra gott! Och bröd som man doppar i sörjan, mums:)

AnnA sa...

Tjusig plansch du visar upp, Lilla B.
Nej, jag har inte smakat på sniglar, men har gott om vinbärssnäckor i trädgården, så egentligen är det bara att hugga in, men njae...I Portugal äter man även de mindre snäckorna...(Musslor däremot...Mmm)
När jag var liten tjej och hälsade på hos min mormor brukade jag samla ihop alla vinbärssnäckor på stora blad och ha snigelrace...
Trevlig vecka på dig!
hälsn
AnnA

epsilon sa...

Ja,men det är ju så gott. Det smälta smöret och vitlöken. Sniglarna kommer ju på köpet, håller med alla om suddgummikonsistensen. Inga mördarsniglar ännu, man kan ju ha tur.

bakom berget sa...

Jag var på kräftskiva i lördags kväll. Med på kalaset var en fransos från Paris. Han gillade kräftor men absolut inte sniglar. Man hade ju trott att det var tvärt om! Jag håler på kräftorna!

Hannele sa...

Vacker tavla, men sniglar har verkligen gjort mycket skada..

Malin sa...

...jag önskar att jag slapp dessa äckelpäckeldjur...men det går rätt bra att hålla koll på dom hittills men bävar för en invasion...saltet har hållit dom borta från växthuset o jag flinar gott åt de som ligger där stendöda...
Äta sniglar tänker jag aldrig göra...surströmming har jag testat men där går gränsen...vissa saker är inte lämpade för att äta och tänk så mycket annat gott det finns...ostron vill jag inte heller ha...

Kramen från Malin

Lilla B sa...

Billan: Nänä - inte en droppe av vad som helst kan förändra min inställning till sniglarna. Anser inte att de kan betraktas som föda hur mycket man än försöker. Huga. Betar hellre i barbarnets pennskrin ...

AnnA: Snigelrejset verkar kul! Roligt med såna minnen.
Visst är det trevligt med de gamla skolplanscherna - undrar bara hur många som körts till tippen nu i skolnedläggningens tidevarv.

epsilon: Mördarsniglarna gillar vi ICKE! Läsate du förra året om krögaren i Malmö ( tror jag det var) som gjorde en anrättning. JAg är inte äckelmagad och smakar på det mesta men det hade jag tackat nej till. Inte ens en tugga mot betalning

bakomberget: Föredrar definitivt kräftorna även om jag tycker det är klent med mat på dem.

hannele: Ja, det har de verkligen!

malin: Så bra att det funkade med saltet! Kul att höra att det finns en till som inte frestas av ostron! Rotmos, fläsk o löksås, bruna bönor, kåldolmar, Janssons frestelse. Varför äta blötdjur när det finns så mycket annat gott.
Och allt som vi har i trädgården. Obs - jag avstår kirskålen ...