torsdag, juli 09, 2009

Surt efter

Igår gick jag lös med häcksaxen. Plymspireorna som aldrig förr varit så stora, gröna och haft så långa vita plymer låg efter det senaste skyfallet totalt utslagna på gräsmattan. Inte en chans att de kan resa sig. Det finns inget annat att göra än att sätta saxen i dem.

När jag ändå var på saxhumör rök en häck med av bara farten. Det var läge att göra en upprensning längs gången in till huset. Jäklars vad jag fick träna armmusklerna!

Framåt kvällningen såg det riktigt bra ut. Allt avklippt fick ligga kvar och invänta morgondagen. Orken räckte liksom inte riktigt till.

Idag ösregnar det. Inte bra. Blåser hårt gör det också.
Förstår att jag måste dra på mig regnkläder, samla ihop allt gårdagens avklipp och köra iväg till grovkomposten.
Det här är ingen rolig trädgårdsdag. Nää. Verkligen inte.

18 kommentarer:

l*eva sa...

Nje...usch!
Vi har fått 40 mm, vilket jag tycker räcker! Men i jämförelse är vi här, antagligen skonade...i a f, ingen översvämning!
Jag har strumporna PÅ idag! :)

Malin sa...

Nä inte här heller...himlen är öppen och det vräker ner regn...men tröstar mig med att kantarellerna växer till sig...
Allt ligger utfläkt där ute...daggkåpan ser risig ut, plymspirean har ändå ändå blommat över...Var ute i min stora gröna regnkappa á la Fristad och gjorde en kik i växthuset...det enda jag gjort på tädgårdsfronten idag...

Kramen från Malin

Madeleine sa...

Huvaligen. Ja, det blir lätt så. Själv har jag äppelklipp som ligger kvar. Eller rättare sagt, jag flyttade faktiskt på det när jag var färdig... till garageuppfarten! Där ligger det blött och tungt nu. ;)

Love, literature and gardening sa...

Varför är det så svårt att sluta klippa när man kommit igång med häcksaxen och sekatören? Man kan bli liksom helt vild och gå över hela trädgården...

Kokospelle sa...

ja nu blev det liksom kvällen i trädgården. Mina plymar får ligga där de ligger jag ska titta på dom och minnas under nästa eventuella värmebölja... så kanske jag inte piper och gnäller lika mycket som sist? ;-)
Jag köpte en gång en grensax med utväxling och bävade gjorde alla grenar för DEN var kul att klippa med knips knips

AnnA sa...

Jag klippte till en "Wigelia"(tror jag den heter)häromdagen som hade vuxit till sig rejält. Jag hittade en ros och lite annat, och fick ställa dit lite krukor, för att det blev så kalt...
Men den behövdes klippas!
Jag har buxbom, som egentligen också, skulle blivit klippt...Får se hur det blir med det...
Trevlig helg på dig!
Hälsn
AnnA

epsilon sa...

Visst är det härligt att gå lös med sax och sekatör, mem svårt att få hejd på sig själv. Det vore bra ha nån som gick efter med skottkärran så man slapp turerna til komposten

Lilla B sa...

l*eva: Allt i trädgården ligger utslaget. Kålplantorna har vält omkull, daggkåporna ser bedrövliga ut. Nu räcker det med regnandet!
Strumporna är på här med, kan jag meddela :)

Lilla B sa...

malin: Det är rent för trist i trädgården nu. Hoppas att en värmeperiod rättar till eländet. Låter luftlöken sitta tills det inte är så blött. Kuvertet är adresserat och klart att användas. Hoppas att jag kan skicka på söndag.

Lilla B sa...

ronja: Det eländes klippet jag producerade ligger fortfarande kvar. Regnet tilltog och lustan att ta itu med eländet avtog. Resultatet blev att inget jobb utfördes. Så kan det gå.
Men idag måste jag nog ...

Lilla B sa...

love, literature and gardening: Visst är det knepigt! Sekatören och häcksaxen kräver nästan bara mer o mer. Svisch! och så är det ännu lite mer avklippt.
En jäkla tur att man inte är frisör!!

Lilla B sa...

kokospelle: Ja, jag förundrades nästan över hur du längtade efter svalkan :). Tycker att det här både räcker o blir över.Men det blir ju mera vatten i brunnen, förstås.
Har tummat på en sån där sekatör med utväxling. Ska köpa mig en sån när den gamle ger sig.

Lilla B sa...

annA: Man kan bli som vild på klippning i trädgården! Och ofta blir det rätt bra också.
Det är väl lika bra att ge sig på buxbomen så snart regnet upphör. Lyckans att kunna ha buxbom i trädgården.

Lilla B sa...

epsilon: Just precis så! Att ha en slags caddie som drar skottkärran vore alldeles prima.

nilla|utanpunkt sa...

Huga, stackars dig på flera sätt. Men en solig dag framöver får du nog lön för mödan! :-)

Lilla B sa...

camellia: Ibland är trädgårdsarbetet en pina. Inte ofta, men ibland när vädret är vrångt och när det blir lite för hårt arbete. Men det är så sant som du säger - rätt vad det är tittar solen fram och även kirskålkens blommor blir vackra :)
Trevlig helg!

Nollan sa...

Nej, låter väl inte som den roligast delen av trädgårdsarbetet. Men tänk vad många steg du kan dra av från de 9000 ;)

Lilla B sa...

Nollan: Undrar om jag får fördubbla antalet eftersom jag arbetar så hårt?
Trevlig helg!!