fredag, juli 03, 2009

Åska och hagel

Några präktiga åskknallar och smattrande hagel var kvällens naturbegivenhet. Plymspireorna ligger totalt utslagna på gräsmattan.
Kupade potatisen tidigare idag. Har inte tittat efter men jag misstänker att de är avkupade nu.
Ovädret var inte nådigt .

10 kommentarer:

l*eva sa...

Håller med dig, Vädret var inte nådigt!
T o m flygplanen på Arlanda, hade tankningsförbud!!!
Fast det var också väldigt lokalt!

Nere på Kolonilotten, hade det knappt kommit något regn. D v s 3 km hemifrån mig.

Humlan sa...

Här har det inte haglat, men regnet drog en ridå för utsiketen och vattnet sprutade rakt ut ur stuprännorna... då är det skönt att vara inne och bara titta ut!

epsilon sa...

Ja, åskan var ettrig och långvarig i går, och i natt. Men regnet var välbehövligt.

Lilla B sa...

l*eva: Här kom 19 mm. Trodde att det skulle varit mera så häftigt som det både haglade och sedan regnade. Synd bara att åskregn slår sönder så mycket.

Lilla B sa...

humlan: Här stod också regnet som en kaskad ur stuprören! Men jag gillar inte när regnet slår så hårt. Ett stilla ljummet sommarregn är bättre än isbitar som flyger omkring.

Lilla B sa...

epsilon: Det smällde rejält! Vattnet behövdes sannerligen - men isbitarna kunde jag varit förutan. Jäkla hagel - det slår så hårt i trädgården.

maritha sa...

Lina och Bella tältade vid Olofssjön och blev som dränkta katter, men som tur var så kunde Bellas mamma hämta dom mitt i natten. Jag sa till dom att dom inte skulle göra det, men tonåringar....lyssnar dom på vad man säger....Jag jobbade ju natt men när jag ringde och kollade att dom tog sig hem så var dom inte så uppkäftiga kan jag säga:). Kanske dom kan lyssna på vad man säger nästa gång....men troligen inte=).

Lilla B sa...

maritha: Åh - fy så eländigt att tälta i det vidriga vädret!

Kokospelle sa...

Mina plymspireror ligger också platta och lär inte resa sig nåt mer den här sommaren... och Finlands vita ros blev en grön finne på en kvart...

Lilla B sa...

kokospelle: Och vilket äventyr med strömmen som försvann för er i ovädret!