onsdag, juli 01, 2009

Plommonblad

Hur kan det komma sig att plommonträdet får gula blad som ramlar ner på gräsmattan? Det är ju bara den 1 juli. Det kan knappast bero på torka - här är gott om vatten i jorden.
Har inte sett till några insekter på bladen heller.
Mystiskt.
Sånt gillar jag inte.

Har någon annan märkt samma elände i trädgården?

14 kommentarer:

desiree sa...

Nej men spinn på äppelträdet.

Lena sa...

Det är en sjukdom. Googla på det så kanske du kommer till mig. Det är tydligen många som har problem med det, för jag har haft väldigt många sökningar på fenomenet. Jag citerade en trädgårdsexpert, som det tycks finns på varje lokalradiostation.Plommonträdet återhämtar sig, vårt i alla fall.

Malin sa...

Märkligt...kikade ut på vårat efter att jag läst ditt inlägg - nej inte ett blad som fallit...trädet ser grönt o fint ut...Det händer en hel del märkliga ting runt oss numera...märkliga växtsjukdomar och annat...Hoppas det stämmer som Lena skrivit till dig "att trädet återhämtar sig"...

Kram från Malin

Lena sa...

2007 någon gång i juni "Aha , det förklarar..."

billan sa...

Alla plommonblad sitter på sin plats!
Men jag fick skaffa nytt förra året,dessutom fick jag ett i födelsedagspresent av barnen. Mitt fina Opalträd som var då var ca 10 år tvärdog, handelsträdgården trodde att det frusit ihjäl. Var en snöfattig vinter här förra året (2007-08). Årets elände här i år är att tre grenar blåst av på körsbärsträdet ( 3år gammalt) morrr.

AnnaPanna sa...

Här singlar det också ner gula blad =( Fast det är supermycket plommon i träden... hoppas de klarar sig... det är ju så gott!

Lilla B sa...

desiree: Det lät då inget vidare, det heller.
Svamp, spinn kvalster och alla andra otyg gillar vi inte!

Lilla B sa...

lena: Jag har googlat och läst hos dig. Gott att höra att ert träd återhämtade sig. Vi har förresten en häggmispel som också tappat bladen och som står och ser död ut.
Alltid är det nåt ...

Lilla B sa...

malin: Vilken tur för er att bladen håller sig i schack! Vi får se tiden an och hoppas på det bästa.
Det vore väldig mycket bättre om kirskålen drabbades av svamp. Eller kvalster. Eller något annat som höll tillväxten nere. Men det är väl inte att hoppas på.

Lilla B sa...

billan: Men du har fina frösådda penséer!!
Men man blir allt ledsen när träden förstörs eller dör. Här kan det kännas eländigt när fådda träd slaktas av älgarna. Man blir inte så djurvänligt inställd då, precis.

Lilla B sa...

annapanna: Vi får hoppas på en övergående svampsjukdom som bara drabbar bladen!

Bloggblad sa...

Hösten kommer tidigt i år... kanske?

Lilla B sa...

bloggblad: Åh fy! Inte höst än. Då väntar vintern runt hörnet. Nej - bladfallet får nog hellre vara plommonsjuka.

Anonym sa...

Inga bär på körsbärsträdet o gula blado uselt plmmonträd ,va kan det vara ?