torsdag, maj 14, 2009

Hästskit från Bovik

Tre stora säckar hästskit hade arbetskamraten med sig idag.
I morgon kommer hon med ytterligare tre.

Välbrunnen stallgödsel. En dröm för en odlare.

Uppdaterat på fredagskvällen:
FYRA säckar blev dagens skörd. Husbonden, som fortfarande har ryggen i behåll, får släpa skitsäckar.

Jäklars, vad här ska odlas!!

12 kommentarer:

RosaMilton sa...

Jag råkar vara så lyckligt lottad (och mallig ;)) att bo granne med ett stall. Det är lyx att ha tillgång till hur mycket hästskit som helst! Dessutom har jag grannar som donerar färskt gräsklipp. Så oj vad blommor och annat blir glada!

Lilla B sa...

rosamilton: Ojojoj - det var till att ha det beviljat! Skit från ena sidan och gräsklipp från den andra. Det måste växa ohämmat hos dig ( Du hör väl hur avundsjuk jag är? )

Malin sa...

Som en riktig "gudagåva"...sicken lyx alltså...Bönderna kunde ge sig in på börsen med skiten snart...trädgårdsfolket ökar i antal och så mycket annan dynga som handlas med där så är detta rena rama ekobomben ju...prima vara och så nyttigt!

Kram från Malin

Anonym sa...

Grattis Lilla B...nu blir det skitjobb i helgen då?

Anonym sa...

Grattis och trevlig helg!
Godis inte bara för tomater, men bjud för all del inte vindruvorna. Då får du plocka fram sekatören varenda dag. Tuktade mina igår kväll (vindruvorna alltså). Det blev en full skottkärra.
GJ

epsilon sa...

Bergslagen kommer väl att blomma som Edens lustgård när du fått hållas ett tag. Hästskit.... att det är så glädjebringande

RosaMilton sa...

Mjaaa... växa ohämmat gör det ju inte eftersom jag har riktigt dålig jord (läs nygjord villatomt där ingen brytt sig om jordförbättring, utan bara lagt sten och plattat till ungefär). Så det är väl tur i oturen då att jag har denna tillgång när jag försöker förbättra. Samt all denna jord vi har varit tvungna att byta ut! Suck! Det är inte billigt med trädgård!

Lilla B sa...

malin: Tror att de flesta hästägare inte riktigt har begripit att de sitter på en guldgruva.
Börsnoterad skit!? Finns det inte tillräckligt av den varan , tycker du? ;)

Lilla B sa...

slottsträdgårdsmästaren: Det blir skitjobb av första graden hela helgen!

Lilla B sa...

GJ: Nej nej! Vindruvorna ska inte få nån hästskit alls. De får mager jord och brunnsvatten.
Tänk, att hålla tillgodo med sånt. Jäkla tur att man inte är en vinranka.

Lilla B sa...

epsilon: Hästskit är en magisk vara! Jajamen. Sanningen är att Edens lustgård är långt borta. Helvetets grödor frodas däremot: kirskål, tistlar och kvickrot. Alltid dessa ogräs från underjorden ...

Lilla B sa...

rosamilton: Förstår hur du har det. Här är den magraste skogsmark som nånsin tillkommit. Försöker år efter år att gödsla och häva på allehanda kompost. Man får bli en realist med åren och inse att det inte går att skapa en engelsk trädgård av torftig skogsmark.