torsdag, september 07, 2006

Fingerfärdighet

Har under flera år använt Frontline till katterna. En liten, rackarns dyr pipett som töms i nacken och över svansroten skall göra att fästingarna inte vill bita sig fast i kattskrället.

Det gör de ändå.

Katterna försvann fortare än en grisblink när jag kom med pincetten. Bestämde mig för att lära mig ta bort fästingar med fingrarna. Det såg lite otäckt ut när hundägare bara tog tag i fästingen och drog ut. Men kan de fixa det så jäklars skulle jag nog också.

Det skulle bli sommarens nya färdighet. Att rycka ut fästingar med tumme och pekfinger.
Man ska ju ha så högtflygande mål nuförtiden...

Bestämde mig förresten tidigare för att kunna busvissla innan jag fick grått hår.

Hur det gick?!
Grått hår har jag inte fått ännu men jag är en jäkel på busvissling!
Och fästingarna göre sig inte besvär längre. Jag drar ut dem utan att katterna jämrar sig.
Och jag jämrar mig inte ens själv fast fästingar är rätt äckliga.

10 kommentarer:

l*eva sa...

Kan bara säga: GRATULERAR,till fästingnyporna!

Själv blev jag gråhårig redan i 20-årsåldern...redan innan mina *nypor* kom till användning. *L*

JULIEK sa...

Dom er inte roliga dom dær fæstingarna. Jag har en liten klypa jag bruke nær jag tar dom ut fra katter och hunder, orkar inte ta i dom. Heldigvis har vi lite med fæstingar her vi bor, ved kusten er det mycke værre.

Bloggblad sa...

Jag blir bara hysterisk av ett enda djur - och det är fästingar. Vägrar ta i dem. Hittills har jag haft maken i närheten och han är inte lika larvig. Fästingar gillar mig och mitt blod, men de gillar inte vitlök. Alltså äter jag dagligen vitlökskapslar och har sluppit dem i flera år. Går det att lura i katterna sånt?

Lilla B sa...

eva: det var allt lite läbbigt i början att ta ett rejält tag i de där räliga krypen.

Lilla B sa...

tur för er att ni inte har mycket fästingar! Jag tycker vi får fler och fler här.

Lilla B sa...

bloggblad: Katten har nog fått i sig lite när han ätit resterna av köttfärssås. Men jag vågar mig inte på kattmedicinering! Själv har jag praktiserat att äta vitlök mot fästingar sen jag läste en rapport om ett försök i Karlskrona. Där fick parkarbetare äta höga doser vitlök. Och se på attan! Fästingbetten uteblev nästan helt.
Visst fanken är de otrevliga, fästingarna! Usch.

Lena sa...

Jag drar också ut dem med fingarna. Jag är den ende i familjen som ö h befattar mig med detta. Har plockat en hel del i sommar.Finns det något samband mellan mygg och fästingar? Alltså när det gäller hur de "attackerar"
människor? Har aldrig haft en fästing (ta i trä!) och får väldigt få myggbett.

Lilla B sa...

panter: Det vet jag inte, men varför inte? Men vissa myggmedel som tex MyggA har ju repellerande effekt även för fästingar.

Linda sa...

Alltså..
För det första: fästingar är ett otyg och borde utrotas, de gör inte det minsta nytta!

För det andra: jag skulle aldrig ta i en med händerna, oiiiiii!!
Selma har också fått Frontline tidigare men vi slutade förra året då hon fick så mycket hudproblem, vi ville kolla om hon blivit allergisk mot det.
För ett par dagar sedan tog vi den första någonsin på henne, Micke alltså, och det var med någon mojäng.
Vår gamle katt däremot fick många då hans favoritplats var under granarna...

För det tredje: katter och hundar tåler inte lök. Jag vet inte hur det är med vitlök, men jag kan inte tänka mig att det är någon större skillnad. Men till syvende och sist tror jag det handlar om vad man vänjer de vid. Dina katter har säkert kalasat på många goda rester och mår säkert alldeles prima.

Oj, detta blev nog väldigt långt...

Lilla B sa...

lindalotta: det är bara att bestämma sig för att dra ut fästingarna med nyporna. Lite otäckt i början - men å andra sidan är det nog värre för fästingen...

Ja, jag har hört att katter inte ska tåla lök, men min ena katt älskar köttfärssås. Och det är både lök och vitlök i den. Han är 7 år så jag fortsätter. Den andre nosar bara och går därifrån. Han gillar torrfoder, räkor och möss.