söndag, oktober 14, 2007

Söndag förmiddag

Mörkrostat kaffe bryggt och frukosten står framdukad. Ska bara hämta in tidningen. Katterna som varit ute under natten kommer med in. Både Monsterkatten och hans mesige bror.

Luften känns så mild. Som en vänlig klapp på kinden. Milt i ansiktet och några regndroppar kände jag också, eller var det kringflygande dimma, tro.

På köksbänken står en burk med vitlöksklyftor. De ska ner i jorden idag. Idealiskt väder för detta. De kommer att rota sig innan jag hinner tillbaka in i köket med den tomma plastburken.

Monsterkatten är odräglig i köket. Får han inte ett par skivor ost på direkten sätter han klorna i låret. Mitt lår, alltså.

Kattskrälle.

12 kommentarer:

beerbelly sa...

Katter är knepiga djur det. Hehe du behöver nästan bara hålla upp dörren åt vitlöken så hoppar den väl ut och planterar sig själv :). Gott med riktig frukost. Jag har fått ett par koppar kaffe med så nu är det snart söndag.

londongirl sa...

Frukost på helgerna är så mysiga tycker jag! Är katterna ute hela nätterna? Fryser de inte?

Lilla B sa...

beerbelly: Och du lever än?:) Tåliga takkonstruktioner är bra.
Katterna är mycket märkliga. Angående vitlökens förmåga att plantera sig själv.Det kan man vara drömma om. Att ha det så beviljat, alltså: att lök eller frö satte sig själva, tvätten gick ner i källaren och dammråttorna städade bort sig vid behov.

Lilla B sa...

londongirl: Katterna står oftast och väntar vid ytterdörren på kvällen för att få gå ut. Jag har två lådor på verandan åt dem. De står under tak och har gamla sittdynor i botten. Om de känner för det lägger de sig där. När de vill komma in krafsar de på dörren eller sitter och passar när man hämtar tidningen. Om de frös skulle de nog inte välja utevistelse så mycket.

beerbelly sa...

Jepp jag ska försöka flytta till ett hus som ger lite mer hopp än det här stabila ;). Dammråttorna kan jag ignorera som tur är. Men håller med. Vore fint om allt underhåll skötte sig självt.

Panter sa...

Mörkrostat kaffe är ett måste här med.
Hos oss är det den ena hunden som är helt tokig i ost. Han är snabb när det vankas ost och han vet vem han kan tigga av...

Lilla B sa...

beerbelly: Praktiskt vore det! Om inte annat skulle det bli mer tid över för bloggeriet.

Lilla B sa...

panter: Nog vet kattkräket vem han skall tigga hos....

Tina sa...

Monterkatten vet vad han vill :-)).

Lilla B sa...

tina: Ja, verkligen. ALLT utom kattmat på burk äter han. Jag tror han har grisgener. :)

Hedgren sa...

En söndagmorgon i min smak!

Lilla B sa...

hedgren: I min också. Minus kattklor i låret! :)