onsdag, januari 17, 2007

Kalkbrottet


Inte alls långt härifrån ligger det ett gammalt kalkbrott. På somrarna är det en underbar badplats.
Men man måste veta precis hur man tar sig dit. Inga skyltar finns och vägen är nästan skymd av buskage.
Vattnet är grönskimrande.

Marken här i Bergslagen är kalkhaltig.
Ingen behöver köpa hem kalk och strö ut. Ser ändå på vårarna hur folk släpar och släpar på säckar med kalk från plantskolor och gardencenters. Alldeles i onödan.
Vill inte gå fram som en annan Messerschmitt och tala om att inköpet är onödigt.
Utmed riksvägen ligger kalkbruket med enorma kalkupplag. Då skulle man väl kunna dra slutsatsen att det hämtats upp ur marken.

12 kommentarer:

Pallas sa...

Vilka fina foton! Det ser ut som om det tagits på en exotisk plats. Tänk att det ser ut så i Bergslagen... Jag är sorgligt okunnig och Sveriges landsdelar. Skulle gärna resa runt mer i Sverige och se fler platser. Förstår att det är svårt att stå emot känslan att vilja upplysa om att kalkandet är onödigt. Men varför inte försöka. Om man inte säger det, med besswewisser-attityd så kanske det kan tas väl emot av vissa i alla fall?

Pallas sa...

Äsch, min kommentar försvann, så nu blir det en kortare variant. Fina foton! Det ser exotiskt ut! En del kanske skulle bli glada för att bli upplysta. Det handlar nog om HUR man säger det. Fast det är ju inte kul att bli uppfattade som en besserwisser så jag förstår att du tvekar.

Pallas sa...

Hoppsan, nu ser jag att första kommentaren inte försvann, men den var sen att dyka upp och otålig som jag är skrev jag en ny. Nu ska jag inte skriva fler kommentarer i din blogg ikväll för då tror du väl att jag är knäpp...

Julie K sa...

Å dette var en perle ja. Måste vara skønt at bade der om sommeren : )

Lilla B sa...

pallas: Ddt finns pärlor i varenda landsända. Fler än vi tror. Och visst ser den här plasen exotisk ut. Jag har några fler foton därifrån med folk på där det ser änu mera "långtborta" ut. Men jag vill inte publicera dem för jag vet inte vilka alla är och kan fråga.
Igår var det Blogger som var knäpp.
Det kan jag säga med säkerhet.

Lilla B sa...

julie: Det är mycket fint där. Och relativt ostört/okänt. Prima!!

LindaLotta sa...

Mitt i det grå så dyker fina sommarbilder upp.
Man vill ju ta ett dopp och känna solens värmande strålar....

Lilla B sa...

lindalotta: Mm - bättre med sommar än med vinter! Hoppas din eländiga förkylning ger med sig. Innan dess är det inte tillrådligt med bad :)

Annika sa...

Men så vackert!!! Och det ser verkligen exotiskt ut. Kallt vatten? Brukar du bada där själv?

Du kanske kan ta en vinterbild därifrån också?

Lilla B sa...

annika: Vill gärna visa hur det kan se ut när man kanske bara väntar sig skog och skog. Och nån sjö. Jag är en riktig badkruka - det ska vara rejält varmt om jag ska häva mig i vattnet. Vinterbad går bort direkt! Vattnet här är ok. Men jag kan inte ta någon bild - vägen dit på vintern är oframkomlig.

Panter sa...

En hemlig badplats, nästan som en skatt. Det är väldigt vackert med grönska, också.

Lilla B sa...

panter: Ja, precis så. En hemlig skatt. Fast nu har jag ju visat upp den...:)