lördag, januari 20, 2007

I väntan på sommaren


Har tittat igenom ett flertal bloggar. Många som skriver om längtan till sommarvärme. Längtan till grönska och längtan till ett lättare och enklare sätt att leva.

Tänk när vi kan ta kaffekoppen med oss ut i trädgården. När inte hallen bulnar av vinterkläder. Och när man inte måste skynda sig att stänga dörren för värmens skull.

Jag tror inte bara att vi väntar på sköna stunder i trädgården. Jag tror att trädgården väntar på oss.

Ska vi fika ute och trotsa vintern?

9 kommentarer:

eva sa...

UTROPAR: Jaaaaaaaaaa!!!!!

Panter sa...

Jajamen, jag kommer!

Lilla B sa...

eva och panter: brygger på kaffet direkt!

Julie K sa...

Ja man kan ju det. Har man på seg gode klæder och ett varm tecke over och något varmt i koppen, så blir det ju jættemysigt.
På våren nær snøen enda ligger, men solen varmer der man sitter. Bruker jag ordna til en trædgårdsstol med goda ylles tecken, ett bord med varm te, och massor av trædgårdstidningra och bøcker. Så sitter jag der ute och myser, och disse stundene er helt utrolige, jag virkelig njuter : )

Lilla B sa...

julie: Jag brukar också sätta mig i solen på våren när den värmer skönt. Det känns som om solen värmer upp både kropp och själ. Det är inte så långt kvar innan vi får lite solvärme!

LindaLotta sa...

Men så vackert det ser ut!
Där skulle jag också kunna tänka mig att ta en fika.
Det är verkligen annorlunda mot hur det ser ut här.
Har sett att vi väntar minusgrader i början på nästa vecka så då blir det rena skridskobanan hos oss ;)

Lilla B sa...

lindalotta: Det är nog bäst att investera i broddar till skorna om allt det där fryser till is! Låter hiskligt gammalmodigt men håller benbrotten borta.

Lotta sa...

Japp! I dag när vi fick första snön blev jag så sugen på att grilla korv ute och sedan lite fika... nu är allt borta, slask och stormen har börjat vina i träden....

Lilla B sa...

lotta: Nnu på kvällen är det inte läge för fika ute - snön viner fram, alldeles vågrätt far den genom luften. Det blir skotta av i morgon.