tisdag, januari 09, 2007

Förra året


Stannade på väg till jobbet vid sjön. Solen kom precis fram och snön låg på isen. Vitt, kallt men fint. Så var det förra året.

Nu viner stormen utanför fönstret. Det låter från fönsterremsorna, ungefär som när man kupar händerna och visslar med ett smalt blad mellan tummarna. Om någon vet hur jag menar. Börjar de lossna, tro? Inte tummarna. Fönsterremsorna!

Ljuset blinkar till.
Tur att jag fick en batterilampa i julklapp.

10 kommentarer:

Panter sa...

Här viner det bra i fönsterremsorna och fönsterrutorna skallrar. Vi har tur för vinden ligger inte på från värsta hållet, så det är bara lite kallare än normalt.
Vintern är en underskattad årstid; vitt, vackert och rent.

Slottsträdgårdsmästaren sa...

Det var vackrare förra året Lilla B.

Anonym sa...

Hos oss visslade det inte bara i fönsterremsorna inatt. Stormen tog, med ett enormt brakande, en spalje med en jättelik Alpklematis. Klematisen är förhoppningsvis seg, den har tampats med stormar förr. Värre då med spaljen som inte ens duger som tändved, möjligen tandpetare.
Dessutom fick vi förankra växthusfönstren som var påväg till skogs.

Julie K sa...

Ja det er ju så vi vil ha det. Her også er væderet helt håpløst. Varje kveld blåser det, så regner det, och så kommer det litt snø som bara blir til is. Det er rett og slett inte något roligt als : (

Lilla B sa...

panter: Ja, fy vad det blåste i natt. Träd över vägarna och bilar i dikena.
Vinter är inte min likör!! Även om det är vackrare.

Lilla B sa...

slottsträdgårdsmästaren: Mm, vackrare men kallare. Usch så hemsk kylan är. Fingrarna blir vita och tappar känseln. Det är ett helsicke.

Lilla B sa...

Du Anonyme: Vilket eländes elände!!Synd på spaljén men en alpklematis är hårdare än Fantomen. Hoppas att inte växthusfönstrena sprack för dig.

Lilla B sa...

julie: Har ni det också så besynnerligt vinterväder långt uppi Norge. Det visste jag inte.
Milda vintrar gillar jag men det är otrevigt att blåsa bort som Farmor i Klas Klättermus!!

Annika sa...

Så vackert det var i fjol!!! Hoppas du kan ta en lika vacker bild i år!
Ni verkar ha haft en sträng storm.

Lilla B sa...

annika: Man vet aldrig hur det blir med snön. Vi kan överraskas av snabba omslag från regn till snö. Men alla vill inte det, kan jag säga....
Ja, stormen var häftig. Sen frös våta vägbanor på. Under eftermiddagen stod en långtradare tvärs över vägen och spärrade när jag var ute på jobb. På hemvägen fick jag sitta i kö eftersom en långtradare blockerde vägen. Det var bara att stänga av motorn och sitta och glo en bra stund innan de röjt såpass att ett körfält kunde passera.