tisdag, januari 30, 2007

Det går vilt till därute...

I förra blogginlägget berättade jag om att jag var illa ute i mötet med långtradare.
Idag kom jag som första bil när en långtradare gått av vägen. Den stod med kraftig slagsida i diket.
Föraren oskadd.

När snön ligger djup i skogarna drar sig älgar och rådjur upp på vägarna. Lättare att ta sig fram där förstås.
Ser djur på och nära vägen varje dag.

Det är ingen lek i parken att ta sig till jobbet, precis.

8 kommentarer:

Panter sa...

Du har väl för långt för att åka spark, annars ett bra fortskaffningsmedel.
Jag tycker att den tunga trafiken blir ett allt större inslg. Ibland kan det ligga sex, sju ekipage på rad när jag ska hem. Då brukar jag ligga kvar där bakom, det känns inte värt att köra om.

eva sa...

lilla b: åhhhh....jag minns HUR det var! Fy Tusan...

Lilla B sa...

panter: Spark är dessvärre inget alterntiv som transportmedel till jobbet. Allmänna kommunikationer saknas så det är inte heller möjligt. Vägen jag kör är definitivt inte tänkt som väg för många tunga transporter men har blivit en genäg för trafiken mellan Karlstad och Falun. Håller helt med om att den tunga trafiken ökat de senaste åren. Går väl hand i hand med en god konjunktur, får man förmoda.

Lilla B sa...

eva: Ja, i vissa avseenden som farlighet för både mig och miljö och bensinpriset därtill är det inget vidare att köra bil till jobbet. Men det är en fördel: jag sitter och lyssnar på P1Morgon och får lite nyheter, vetenskapsnytt och kulturnytt under tiden. Och så stannar jag till bland när det är extra fint på favoritstället.

eva sa...

lilla b: ...så sant, så sant...DET var så jag också framlevde mina bilturer.
Eller satte på ett musikband...*jag ska köpa Vingar för Pengarna*......*L*

Pallas sa...

Jag läste i tidningen igår att många lastbilar med släpp har undermåliga bromsar, liksom många bussar. Det gör det ju inte tryggare att vistas i trafiken precis... Dessutom hetsas väl chaufförerna av sina arbetsgivare att hinna leverera i tid till kunderna oavsett hur väglaget och övrig trafik ser ut. Så jag antar att det är förklaringen att de ofta kör fortare än de borde. Dessutom så slarvas det med att ta raster har jag hört, så koncentrationen och uppmärksamheten är väl inte den bästa alla gånger heller... Var försiktig i närheten av långtradarna!

Lilla B sa...

eva: lyssnar inte så mycket på musik i radion - det blir P1 som är min favoritkanal.

Lilla B sa...

pallas: Det är säkert som du skriver. Många olika faktorer som bidrar till den hektiska trafikmiljön. Men man tänkr väl inte att Bergslagsskogarna skall ha så bedrövligt mycket tung trafik. Den finns kanske överallt.
Vi måste se oss för i trafiken! Precis som man förmanar barnen.