torsdag, februari 21, 2013

Ljuset är tillbaka

LLjuset är tillbaka. Chilifröna har grott.
Vad mer kan man begära.

10 kommentarer:

Hélena sa...

Otroligt vacker bild!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Lilla B sa...

Tack Pilgrim!

Anonym sa...

Välkommen tillbaka till bloggen! Hur lång tid brukar det ta innan chilifröna gror? Jag minns inte från tidigare år och nu går jag runt som en äggsjuk höna och väntar.

Lilla B sa...

3rummedkatter: Tack! Chilifröer är som folk. En del sorter svingar sig upp ur bädden kvickt som ögat men andra ligger och väntar på bättre tider. Från några dagar till en månad, vill jag påstå är spannet. Om frön inte gror är det mestadels att de såtts för djupt och inte har tillräcklig kraft att ta sig upp eller att de står för svalt.
Pilla lite i jorden och se om groningen är på g!

Anonym sa...

Prisa gudarna! Idag har de små rackarna tittat upp ur jorden :-)

Lilla B sa...

3rummedkatter: Sisådär! Nu börjar det roliga!!

Anonym sa...

Vilken vacker bild! Du är inte bara en baddare på chili. Nu står jag inför mitt elddop då jag har tillverkat papperskrukor och sått mina chilifrön som jag blivit lärd. Tack! Blir jag en värdig medlem av "chiliklubben" månne.
Sibayna

Lilla B sa...

Absolut Sibayna! Absolut!!

Anonym sa...

Hej, nu har min odling flyttat med till "storstaden" och det är tydligen dags att börja med omskolning. Förstår att det inte är dags att ropa hej än ......Har du några råd är jag idel öra. Sibayna

Lilla B sa...

Omskolningen kan kanske vänta ett tag om de inte trängs alldeles förfärligt. Plantera vid omskolningen så djupt att hjärtbladen bara svävar över jorden. Ska bli spännande att höra vidare om hur det går! Hälsningar B