torsdag, juli 22, 2010

I mördartagen

Jaha. Nu är de här igen de jämrans liljebaggarna. Vid den här tiden på sommaren?? Det måste vara Liljebaggen.2 som är på gång.

Lömska typer som gnager på vackra liljor. Jag har sett dem på vitlöken också, förresten. Ingen går säker i dessa tider.

Måste tillstå att jag har liljebaggsblod på mina händer. Krossade kräken mellan tummen och pekfingret, en efter en. De försöker luras genom att släppa taget från bladen och kasta sig ner på marken. Men inget lurar en luttrad odlare. En kupad hand under bladet och liljebaggen är infångad.

Kolla era odlingar! Passa er för lömska baggar!

8 kommentarer:

Malin sa...

Har sett dess framfart och om jag inte minns fel så hade jag fått hit ett gäng rätt tidigt i våras...Jag mördar dagarna i ända för här pågår snigeljakt...sax eller spade gör det samma för de ska av på mitten...ja sniglarna alltså...

Malin

Lilla B sa...

malin: Snigelmassaker är också en slaskig sysselsättning. Har hållit på med sånt på västkusten. Som tur är har inga mördarsniglar synts till på tomten än. Men det är väl bara en tidsfråga innan man måste gå lös på dem med.

johanna sa...

tabasco är ett tips jag fått men inte provat själv!
dom kanske inte är pigga på starka grejer? :o)

Lilla B sa...

johanna: Tack för tipset! Det är ju strålande att bara kunna gå in i köket och blanda ihop något riktigt påtagligt åt liljebaggarna.

Elisabet. sa...

Humlebladen är prickiga av små hål ..., vad tror Doktor B detta kan vara ..?

Staffan H sa...

Hoppsan! Undrar om jag har några sådana hos mig?

epsilon sa...

Hade ett gäng i våras men de kanske tar ny sats och sniglarna kommer väl fram nu efter regnet. Bara att fortsätta mördandet.

Lilla B sa...

elisabet: Skulle tro att det rör sig om humlefly. De kan kaläta humlen men den återkommer. Humlen, alltså. Fjärilslarverna är säkert inte lika välkomna av humleägaren.
Hälsningar dr B

Staffan: Kolla noga! Baggarna är så eländes lömska att de släpper taget från bladen och kastar sig handlöst till marken när man närmar sig. Det gäller att vara snabb eller att hålla en hand under och fånga baggen i fallet.

epsilon: Visst är det sanslöst: solen värmer, fåglarna sjunger och blommornas prakt är överväldigande men så går man själv lös på allahanda kräk och förpassar dem dessutom med viss glädje till evigheten.