Jo - visst får man det. Men återbruk är annars ett bra alternativ när man står där med lite trista, småmjuka vitlöksklyftor.
Plantera dem i en kruka och redan efter ett par dagar spirar bladen.
De klipper man sen efterhand och har i sallad eller som krydda på ostsmörgås.
Alltid lite grönt tillhands. Och på köpet kan man nästan tro att det är odlingssäsong på gång.
20 kommentarer:
Jag vet att jag pillat ner vitlöksklyftor i krukväxter förr, och fått gröna spirande skott, men tanken att jag kunde äta skotten har aldrig slagit mig... vilket jag ju borde ha fattat.
Nu har jag tyvärr blivit allergisk mot lök, vitlök i varm mat klarar jag, men det gröna törs jag nog inte längre riskera att det åker upp och ner ett halvt dygn.
bloggblad: Så ledsamt att du inte kan njuta av vitlöken längre!Men du behöver ju inte sluta pilla ner dem i krukor för det. Andra i hushållet vill kaske strössla lite kryddgrönt över maten. Inbillar mig att det är sprängfullt av nyttigheter.
Varför har inte jag tänkt på detta??!! :D
dubbelörn: Man kan väl inte tänka på allt, heller ;)
Hej, vad kul! Jag gör samma sak med gamla vitlöksklyftor. Har nästan alltid en liten kruka i fönstret. Just igår blev det en fin köttfärssås kryddad med vitlöksgrönt, bara läckert.
Går dessutom bra att frysa.
I trädgården blir det snart dags att skörda Bärlauch. Jag vet inte vad de heter på svenska, jag menar denna gröna blad (som nästan ser ut som liljekonvalje) med vitlökssmak. Senare får de fina vita blommor. Kanske du vet vad jag talar om.
Ha det bäst.
tuvstarr: Så kul att du också klämmer ner vitlöksklyftorna i en kruka i fönstret och sen använder bladen. Undrar om du menar ramslök. Jag satte förra året några stycken och hoppas att de sprider sig.
Har nu sökt på nätet och ja, det är ramslök jag menar. I skogorna finns det massor av den nu, men jag har nog i trädgården.
Ha en glad påsk!
Tuvstarr: De finns vildväxande här också. Men inte hos mig så jag har också satt några.
Glad Påsk!
Det smaker sikkert veldig godt i eggerøre til påskefrokosten også.
Med laks til. ;)
GOD PÅSKE!
Ramsløk er veldig godt også, forresten.
Her på øya finnes det en liten skog, der hele bunnen er dekket med Ramsløk om våren. Hele området dufter herlig av hvitløk da. :))
Vilket jättebra förslag, ska bara plocka upp ur komposthinken.
det var ett bra tips. För hur ofta har man inte vitlöksklyftor som spirar redan i skafferiet. Tack för det rådet och Glad Påsk
da: Jag har aldrig sett vildväxande ramlök - skulle bra gärna vilja det. Känna doften över nejden likaså ... Glad Påsk!
epsilon: Gräv där du står! Eller peta lite försiktigt i din komposthink. Glad Påsk!
kersti: Ett Second Life för halvvissna vitlöksklyftor är ett användbart förslag. Håll tillgodo! Och fortsättningsvis en Glad Påsk!
Sån tur att du påminner mig...har "glömt" att jag brukade göra så...Det är verkligen mycket smak i dessa gröna stänglar o de är trevligt med nått litet grönt som piggar upp maten...
Det känns att odlingssäsongen är nära nu...
Kram från Malin
man ska nästan inte slänga nåt :)
Malin: Nog är odlingssäsongen på g. Hoppas att luftlökarna tar sig bra hos dig!
Hannele: Så sant, så sant!
Vilket bra tips! Jag sprang genast och kikade på vitlöken vi hade liggande :)
mossfolk: Peta ner någon vitlöksklyfta och prova!
Skicka en kommentar