torsdag, mars 13, 2008

Tulpanernas fjärde dag


I full blom.
En tulpan hänger lite sorgset. Jag försökte få en smula styr på den blomman. Klippa lite och räta upp. Det var dumt gjort. Det slutade med att jag höll en avbruten papegoja i näven. Och någon passande vas till den hittade jag inte inne i pentryt. En enkel hållare för värmeljus fick träda i tjänst istället.
Så kan det gå.

14 kommentarer:

Hasse Wester sa...

Vackert! Tulpaner är verkligen hett nu.

beerbelly sa...

Fina blommor :)
Ha det gött.

Lena sa...

Det är nästan som vi är med där i fikarummet varje dag och tittar på buketten.Trevligt. Det går säkert att leva utan tulpaner, men det är dumt att chansa.

Nollan sa...

De är fortfarande fina tulpanerna. Kanske tur att de inte är gula dock. Tycker oftast att gula tulpaner tenderar att dofta mindre gott, för att uttrycka mig diplomatiskt. Känns nästan som att jag får köpa hem lite tulpaner imorgon, för att njuta av under helgen.
Ha en bra fredag!

l*eva sa...

Ser att de artar sig, *papagaierna*

Hade trädgårdsmästarens Fru, knippat dem med 10 i bunten?
OM...så gör det inget ju, att en tulpan, vek sig...Snittblommor,vilken sort det än må vara, ska ju egentligen vara i ett ojämt antal. Det anses ju ge olycka, med jämnt antal...!

En ensam papegoja, kan vara nog så elegant!

Anonym sa...

Oj så det kan bli...fnissar gott åt den synen - kampen för att rädda en tulpan och hur den blir kortare o kortare till att bli en papegoja...
Hann inte med så mycket äggande igår men...det kommer...

Kram från Malin

Lilla B sa...

slottsträdgårdsmästaren: Superhett! Men snart nog är pelargonerna ifatt.

Lilla B sa...

beerbelly: Trevlig fredag! Och du BB - köp hem ett fång tulpaner till helgen. Då blir helgen ännu trevligare. Det är säkert!

Lilla B sa...

panter: Det vore trevligt om allihop kom på besök där i lilla fikarummet. Jag skriver lilla och det är sannerligen inte stort. Om vi tränger oss får vi plats 5 personer runt bordet vid lunchtid. Och då är det risk att man spetsar en köttbulle från någon annans matlåda...

beerbelly sa...

Hehe tror inte jag hinner .. varken köpa eller se dem om jag köpt.
Idén är god dock. Hur länge står de sig om man ställer dem i en vas och inte bryr sig om dem?
Skulle kunna ställa in en bukett hos morsan.
Ha en bra fredag!

Lilla B sa...

nollan: Tycker absolut att du ska köpa hem tulpaner till helgen! Nu kommer det ny information!! Att de doftar olika, de där tulpanerna.
När du skriver så diplomatiskt förstår jag att de nog luktar kattpiss.

Lilla B sa...

Beerbelly: De håller sig en vecka minst. 10 dagar om de är av prima kvalitet och inte står för varmt.En morsa blir alltid glad över tulpaner - ställ dem svalt bara! Tulpanerna, alltså - inte morsorna. De ska alltid behandlas varmt.

Lilla B sa...

l*eva: Jag räknade inte dem. När man kommer upp över 9 stycken är det svårt för ögat att uppfatta om det är ett udda eller jämnt antal. Jag fick också lära mig det där med udda antal men att det var för upplevelse av harmoni.

Lilla B sa...

malin: Haha - det vore allt en skön syn, det! Letade i lådorna i pentryt efter en sax att klippa av stjälken med. Hittade bara en papperssax, en sån där med skänklar som är fem kilometer långa. Stod där och klippte och trixade. Resultatet kommer på bild inom kort.