torsdag, augusti 27, 2009

Motorsågsmassaker

Först fick yngste sonen såga sly och röja bort lite större ogrästräd. Sen tog jag vid och slet ont med handsågen. Nu är jag så less på detta ihärdiga sågande att jag beställt en kedjesåg med batteridrift.

En elsåg med sladd skulle jag garanterat trassla in mig i, dra ikull mig, såga mig i benet eller drämma huvet i en sten. Det känner jag på mig.

Men med en batterisåg kommer livet att bli förenklat.
Och ve den granjävel som försöker tränga sig förbi och växa sig in i farstun.

En palm vore ju en helt annan sak.

15 kommentarer:

Nollan sa...

Jodå, en palm är ju en helt annan sak - så länge den inte slår rot i farstun ;-) Hur går det med stegen förresten?

Malin sa...

Helt rätt...en elsåg med sladd är helt enkelt gjord för att få bekymmer med...jag har klippt av sladden på två, o i farten för att parera sladden lyckades jag såga mig i benet...bara lätt då men det kunde varit värre...Numera har jag fått tag på en bensindriven och högljudd sak men såååå lätt att använda...Livet är faktiskt enklare...

Kram från Malin

SqZ sa...

Hur mycket sly har ni egentligen? Jag ser framför mig hur du kämpar med en djungel som hotar att kväva hela trädgården :-)

Lilla B sa...

nollan: Åh, säg inte det. En palm i huset är aldrig fel :)
Stegen kan bli flera, jag går men har inte börjat mäta ännu.

malin: Åh hu så hemskt!! Allt vad jag i min föreställning tänkt inträffar alltså. Jag valde en med batteri för jag tycker bensinarna låter så illa. De är säkert mera effektiva.

sqz: Det är fruktansvärda mängder sly. Vi har en riktigt stor tomt och bara hälften är uppodlad. Resten är skog. Och skogen vandrar varje år närmare och närmare ytterdörren. Det var några år sen senaste uppröjningen och sly växer illa kvickt.

epsilon sa...

Bra, på dom bara. Låt inte granskogen ta över.

Lilla B sa...

epsilon: Jag ska göra mitt absolut yttersta för att den sura och dystra granskogen inte ska komma närmare.

Anonym sa...

Tips - man kan göra fina staket och spaljeer av lövsly, och smala raka granstammar är jag spekulant på som stag och stöttor till diverse nyplanterat.
Själv fick jag en idé om vad man kan göra med en skogig del av tomten, när jag besökte Alma Löv Museum för en tid sedan. Bjud in ett gäng konstnärer att bygga häftiga instalationer i skogen. Tag sedan inträde och låt
GJ

Nollan sa...

Näe, jag är övertygad om att en palm i huset inte är dumt! Men att slå rot i farstun verkar lite trist i längden - även för en palm ;)

englundskan sa...

Har du hört talas om mannen som fick en motorsåg i födelsedagspresent? Efter fjorton dagar hade han bara flaggstången kvar och det tyckte han såg så fånigt ut så han tog den också.
Bara som en varning alltså.

Kokospelle sa...

Säger som sqZ. Var bor du egentligen? Amazonas?
;-)

Jag börjar se nån Hollywood grej framför mig typ Hitchcocks "Fåglarna" fast med titeln "Slysnåret" där växterna hotar att ta över hela huset.

Själv har jag slagit brännässlor vid häststängslet. Hästar äter inte färska nässlor tyvärr men om man torkar dom kan man ge det som fodertillskott vintertid.

Kersti sa...

Det gäller att ha rätt utrustning när man ska tampas med naturen. Det gör arbetet mycket lättare.

Åsa! sa...

Du är rolig du Lilla B! Att slåss mot naturen har sina sidor, det gäller att vara rätt rustad:)

Lilla B sa...

GJ: Man kan säkert göra fina grejer med det jag mejar ner. Men jag vill inte ha staket utan suttar iväg allt. Men om du vill ha lite grantjosan så ska jag lägga demi en särskild hög till dig.
Installationer i skogen, säger du. Känner mig som en Bauta-märla där jag krum och böjd mot marken sågar så ihärdigt. En live-intallation.

Nollan: Du har alldeles rätt. En palm i huset är rent av förträffligt! Helst en rörlig sort.

englundskan: Jag ska försöka hålla mig i skinnet och såga lagom, bara. Får väl i värsta fall snika mig in till granngården och såga lite där med när lusten faller på.

kokospelle: Jag bor i slyträsket. Det är granne med kirskålshelvetet, förresten.

kersti: Ja, så är det sannerligen. Men jag har lyckats bygga lite muskler på detta sågande. Alltid något ...

åsa!: Ja, nu jäklars ska det bli såga av i fortsättningen!

Anonym sa...

Inte lätt att vara gran eller sly i Bergslagen dessa dagar...

Lilla B sa...

slottsträdgårdsmästaren: eller palm...