onsdag, augusti 05, 2009

Krasse i salladen

Apropå bilden här nedanför: man kan ta sig ett bett i buketten.
Krassen är ätlig. Jag tycker att det bär emot att äta blommor men bladen är högst användbara i sallad. Ta de riktigt gröna och fina bladen, hacka dem i småbitar och blanda ner som kryddig tillsats. De har en pepprig smak som åtminstone jag uppskattar mycket.

Fröna går att lägga in som kapris. Det tänker jag inte ens försöka mig på.

6 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Och dagliljor, både blommor och knoppar är ytterst delikata.
En enda blomma som dekoration kan man ju kosta på sig men annars är de ju vackrast där de står.
mvh R

Lilla B sa...

reneesfotoblogg: Vi hade besök av några kineser för en tid sedan. Mannen tittade på våra utslagna dagliljor och berättade att hemma hos dem friterades blommorna.
Hur äter du dem?

Londongirl sa...

Krasse och ringblommors blad har jag haft i sallad och det lyser verkligen upp med den färgen.

Men annars älskar jag att ha dem i bukett. Krassen blir så härligt trasslig. Jag hade en bukett som stod i en kanna och sen rotade de sig i vattnet så jag satte ut dem igen med massor av små nya krasseblad på gång. Snacka om växtkraft. :-)

Lilla B sa...

londongirl: Krasse och ringblommor kan muntra upp närhelst! Lättordlade också. Sånt gillar vi.

reneesfotoblogg sa...

Naturellt, smakar åt gröna ärt-hållet.
mvh R

Lilla B sa...

reneesforoblogg: Aha - då förstår jag. Tack för upplysningen!