måndag, april 20, 2009

Frost i natt

Mot skogen ligger fortfarande lite snö kvar. Nu kan det inte vara många dagar kvar tills allt är borta.

Ser på marken att natten varit kall. Här kan vi räkna med frostnätter en bit in i juni. Järnnätterna kallas de och är den 7,8 och 9 juni. Efter det ska det vara frostfritt. Helst.

Fiberduken får vara ens räddning och bäste vän i kyliga tider.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Minsann kalla nätter! Minus tre inatt och minus sex igår natt. Stoppar om Kejsarkronorna med fiberduk på kvällarna.
Men snön är helt borta och trädgården vårstädad och Heleborus niger, den röda orientalisen blommar. Även blåsippor och vitsippor och diverse lökar och förstås Tibasten.
GJ

Lilla B sa...

Blåsippor och vitsippor blommar hos oss. Men tibasten sitter fast i snön och visar inga tecken på att vilja blomma än. Den står lite mörkt o kallt så det är inte att undra på.

Åsa! sa...

Vi hade åtta minusgrader här natten till söndag, burr, burr!

Bloggblad sa...

Häromnatten - inför en varm vårdag - var det frost på bilen. Jag såg när jag tittade ut, att det var kallt i morse... gympaläraren i shorts hade "frusen" kroppshållning, och ungarna i på tok för lite kläder gick krumma och såg lidande ut i snålblåsten när de passerade mitt hus på väg till fotbollsplanen.

Jag är nog rätt ensam om att ha vinterkläder på mig ända tills det är varmt på riktigt, vet ju hur svårt det är att byta tillbaka.

l*eva sa...

...å i lördagsmorse...singlade det ner snöflingor här!

Lilla B sa...

åsa!: Man blir lika överraskad varje gång att kylan kan återkomma. Minus åtta är väldigt kallt!

Lilla B sa...

bloggblad: Sas det inte förr att man skulle svettas in sommaren och frysa in hösten? Har trots det vårjackan på mig sen påsk och jag ångrar mig. Det är verkligen inte lätt att byta tillbaka till tjocka goa vinterjackan. Vinterns pånyttfödelse vill man ju helst inte ha.

Lilla B sa...

l*eva: Snö? Åh, fy helskotta!! Visserligen finns det gammalt ordspråk som säger att Aprilsnö är fåragö (fårskit=gödsel för den som inte känner till det). AttaAprilsnö är lika bra som gödselspridning.
Jag är skeptisk ...