lördag, april 25, 2009

Fågelholkar

Har haft gratis ute-gym idag. Fem fågelholkar har äntligen kommit upp. Flugsnapparen kommer vanligtvis hit runt den 27 april och då gäller det att vara beredd med husrum. De gamla holkarna har hackspetten gått hårt åt och måste bytas ut. Fåglarna flyttar inte in i en holk där den förbaskade spetten hackat upp ingångshålet.

Men fy för helskotta vad det känns i kroppen allaredan. Släpa stege. Klättra upp med hammare och holk. Fyra av dem var snickrade av en arbetskamrats son och blytunga. Klättra ner igen. Släpa iväg stege till nästa träd. Osv osv.

Kommer att märka att kroppen finns i morgon.
Så jag klagar och gnäller. Kära nån.

Uppdaterat:
Nu är det dagen efter holkuppsättandet. De var illa tunga, fågelholkarna. Tror nästan att de är byggda som skyddsrum. Hur som helst så sitter ett präktigt ryggskott på LillaB.
Så kan det gå.

6 kommentarer:

Ronja sa...

Kul med många fågelholkar. Vi håller på att få hyresgäster i den (!) vi har... Familjen talgoxe flyttar in.
Kram på dig!

Lilla B sa...

ronja: Ja det är kul med fåglar i trädgården. Matar dem under vintrarna så de överlever. Jag ger de bostäder och de tar myggen. Bra fördelning, tycker jag

Ida sa...

Måste man byta ut hela holken eller räcker det att minska ingångsgålet när hackspetten hackat upp det? Väntar med spänning på ev inflyttning i mina renoverade holkar...

Lilla B sa...

ida: Skulle tro att det räcker med att byta framsida eller på något sätt göra ingångshålet mindre. Du som är händig klarar säkert det - jag bytte holk istället.

Anonym sa...

Ryggskott igen - kan det inte räcka med blomskott?
Fram med spikmattan.
GJ

Lilla B sa...

GJ: Ryggskottet är inget jag strävat efter, precis. Nu blir deet ryggompyssling några dagar och sen är jag rask igen!