beerbelly: Visst! Hackade i sallader, på ostmackan eller överallt där man använder lök. Sätt en tuva på landet och löken är din från tidig vår till sen höst. Tack, och ha en prima fredag själv.
Ah! Låter som ngt för mej =) I helgen blir det till att stoppa ner händerna i jorden för min del... Nu kan jag inte smita längre... Vad fin din tidningsbild var! Söt liten modell...
Är det den som kallas kinesisk gräslök du har? I så fall har jag samma lök. Min har vita blommor, lite större än vanliga gräslöksblommor. Den är jättegod och lättodlad. En annan lökfavorit hos mig är luftlöken. Den sprider sig nästan som ogräs och kan skördas nästan hela året. Jag använder mest bladen, men även den stora underjordiska löken och de små luftlökarna som kommer på sommaren går att äta. De små lökarna lär gå att lägga in som syltlök. GJ
GJ: Luftlöken ser verkligen kul ut! Hade några ex tidigare och brukade slänga ner de där ynkligt små lökarna i grytor. Det blev gott. Nej, den kinesiska har lite vitlökssmak och det har inte denna. Det är ren och skär löksmak.
6 kommentarer:
Man ska äta bladen alltså?
DEt är inte mycket jag kan odling och olika sorters grönsaker..
Ha en bra fredag m.m :-)
beerbelly: Visst! Hackade i sallader, på ostmackan eller överallt där man använder lök. Sätt en tuva på landet och löken är din från tidig vår till sen höst.
Tack, och ha en prima fredag själv.
Ah! Låter som ngt för mej =) I helgen blir det till att stoppa ner händerna i jorden för min del... Nu kan jag inte smita längre...
Vad fin din tidningsbild var! Söt liten modell...
Är det den som kallas kinesisk gräslök du har? I så fall har jag samma lök. Min har vita blommor, lite större än vanliga
gräslöksblommor. Den är jättegod och lättodlad.
En annan lökfavorit hos mig är luftlöken. Den sprider sig nästan som ogräs och kan skördas nästan hela året. Jag använder mest bladen, men även den stora underjordiska löken och de små luftlökarna som kommer på sommaren går att äta. De små lökarna lär gå att lägga in som syltlök.
GJ
annapanna: Det är bara att komma hit så gräver jag av en bit till dig. Den behöver ingen skötsel! :)
GJ: Luftlöken ser verkligen kul ut! Hade några ex tidigare och brukade slänga ner de där ynkligt små lökarna i grytor. Det blev gott.
Nej, den kinesiska har lite vitlökssmak och det har inte denna. Det är ren och skär löksmak.
Skicka en kommentar