fredag, augusti 05, 2011

Sungold och Tomato Berry


Sungold är en återkommande favorit. Liten, orange och god. Stammen växer kraftigt och bladen sitter inte alltför tätt. Tidigt mogen är den också. Skulle någon fråga mig till råds vilken tomat man ska satsa på i växthuset är Sungold definitivt en av dem.

Tomato Berry är ny för i år. Jättelånga klasar med runt 20 röda tomater på varje. Färgen är rejält röd och skalet är alldeles blankt. Formen på tomaten är som en jordgubbe. En riktigt läcker tomat till utseendet. Smaken är hygglig men inte just något mera. Ska nog ändå odla den fler gånger eftersom den är så vacker.

Med på bilden är också slingerväxten Törnrosas kjortel.

Klicka gärna på bilden och skärskåda tomaterna

Hmm. Nu tittade jag noggrannare på bilden och ser knappt jordgubbstomaterna. Får återkomma senare med bättre bilder på dem.
Så det kan bli. Allt man gör blir verkligen inte bra. Bara att hacka i sig sanningen. Surt...

12 kommentarer:

Christina sa...

Visst är sungold god! Den andra har jag inte smakat. I och med att vi ska reparera vårt växthus till höst/vår, lägger jag upp tomattips på min ska köpa lista! Odlar du direkt i jord eller spannar? Ha en bra helg/Christina

Lilla B sa...

Christina: Absolut ska du ha Sungold. Lite senare när Apelsintomaten är mogen ska jag göra ett inlägg om den. Otroligt god och bautastor. Du kan få frön till den om du vill.
Jag odlar alla tomater och gurkor i markbädd. På tegelstenskanten som bildar gräns mellan grusgång och markbädd har jag 10-literskrukor med chiliplantor.

bettankax sa...

Så vackra bilder du visar. Helt ljuvligt:)

Lilla B sa...

bettankax: Roligt att visa lite finbilder och inte bara fästingjox

Jo sa...

Ojoj, så sugen jag blir på att skaffa växthus! De sorterna du skriver om, måste de vara i växthus eller funkar det med skyddad plats ute? Vi hinner nog inte planera/köpa och bygga ett till nästa år!

Lilla B sa...

Jo: Åtminstone i växtzon 5 behöver de tomatsorterna växthus. I varmare zon, mot en vägg och med lite skydd för vind kanske det kan gå utan.
Man ska alltid försöka odla utana att snegla för mycket åt "regelverket"! Det kan gå bra. Och gör det inte det så är det inte mer med det. Shit happens, får man säga.
Lycka till med odlingsförsöken. Men tipset är att skaffa växthus :)

Anonym sa...

Hihi.... igårkväll talade vi om tomater... gubben vill odla tomater. Så tilll nästa säsong ska vi investera i ett litet tomathus... och nu har jag ett tips till honom om en tomatsort. Tack!
heanku

Lilla B sa...

heanku: Så kul att kunna hjälpa till med tips! Lycka till!

epsilon sa...

Åh så vackert.

Lilla B sa...

epsilon: Tack! Tycker att göra iodrning ett växthus är lite att vara regissör för ett skådespel. En smula överdrivet, men åt det hållet.

Tuvstarr sa...

Otroligt vackert ser det ut i ditt växthus. Och läckert. Ett litet paradis.
Ha det så bra.

Lilla B sa...

Tack Tuvstarr! Ja, det är mitt lilla paradis, det är sant.