söndag, februari 15, 2009

Vad trodde jag egentligen?

Titta på bilden på mitt växthus här nedanför. Jag har varit inne i det idag. Pulsade dit i snön, hivade undan så pass mycket av det vita eländet att jag kunde öppna dörren. Tänkte att jag möjligen skulle kunna få se några påskliljeblad sticka upp. Känna lite vårstämning, helt enkelt.

Nä. Där fanns inga blad. Vårstämningen uteblev också, förresten.

21 kommentarer:

Elisabet sa...

Det kanske var så mycket snö så växthuset inte gick att fånga på bild ...?

Jag hittar det iaf inte.

Ho-hooooo!

Lilla B sa...

elisabet: VA? Inte hittat?! Scrolla ner så hittar du det två inlägg längre ner. Rubriken är Varken takdropp eller snödropp.

Nog för att vi har mycket snö men så totalt översnöat var det inte ... :)

Malin sa...

Jasså du...jag stack in huvudet i mitt på förmiddagen och det gjorde då inte vare sig mig eller hunden glada...urtrist och visset...Alla de stenplattor jag skulle flyttat i somras låg där och väntade på mig...ingen hustomte som gjort jobbet åt mig...tre förtorkade tomater låg det på golvet...Jag stängde resolut dörren och gick på promenad!

Lilla B sa...

malin: Det var till och med rätt mörkt därinne i miott växthus. Snön på taket tog bort all instrålning. Borde kanske skotta bort den så det kommer lite mer ljus och värme in.
Nä - växthusbesöket var ingen höjdare idag.

JULIE K sa...

Ja det er nog før kaldt.

Elisabet sa...

,-)

Nu ser jag.

Och pinsamt är det ju ..-)

Lilla B sa...

julie: Ja, visst är det för kallt. Hade ändå en förhoppning om spirande blad.

Lilla B sa...

elisabet: Inte pinligt - bara roligt!!
:)

Bloggblad sa...

En fråga från från ett oproffs: Ska jag vattna mina hyacintlökar nånting medan de väntar på att tjälen ska ur jorden? De ser helt okej ut där de ligger i tvättstugan (inomhus fast mycket svalt) men jag har läst lite olika... och blir tveksam. Har haft tur med andra (och de finns kvar ännu i rabatten från den tid när jag var lite mer huslig än nu.) Minns inte alls hur jag gjort förr.

Humlan sa...

Optimist! :-)

Lilla B sa...

bloggblad: Mina står i källartrappan och har inte fått en droppe vatten sen jul. Bladen är fortfarande gröna. Jag ger dem aldrig något utan de får ligga och vänta på att få komma i jorden utan färdkost.

Lilla B sa...

humlan: Det var snällt uttryckt. Själv tänkte jag närmast : dumhövve ... när jag såg hur ickevårligt det såg ut i växthuset.

Panter sa...

Jag fick också en så där optimistkänsla i dag: 4,8 grader PLUS vid husväggen i eftermiddags-solen. Nu när solen gått ner är det emarbligt kallt igen.
Jag har ju beställt vår, ju!

Lilla B sa...

panter: PLUSgrader!! Då vaknar ju direkt samtliga optimistkänslor. Kommande vecka är det sportlov här hos oss. För alla snöentusiaster får man väl önska att snön ligger en vecka till men sen får det bli vår. Basta!

Bloggblad sa...

Tack! Då gör jag som du. Svältkost.

Bloggblad sa...

P.s. Så kan jag skylla på dig om det går åt skog... äsch, går åt komposten... :)

Lilla B sa...

bloggblad: :)

Jo sa...

Jag har 32 mil och en båthämtning innan jag får kika på mina knoppar, så när jag väl kommer dit, ska jag banne mig se grönt som sticker upp! ... snälla?!
Idag har jag stillat vårsuget lite genom att köpa frön :) Alltid något!

Lilla B sa...

jo: Efter såna långa färder och strapatser borde det såväl blomma som grönska! Det är väl ändå det minsta man kan begära :)

Nollan sa...

Hm, med tanke på bilderna och klimatrapporterna här på bloggen det senaste, låter det onekligen som att du var ganska optimistisk! Vilket ju är en trevlig egenskap iofs :)

(Och "tortyr" var ju ett märkligt ord att behöva skriva för verifiering!)

Lilla B sa...

nollan: Det var kanske inte ens optimism, det var kanske kylan som grumlat tanken.
Tycker nästan att tortyr och vinter har något gemensamt ;)