lördag, februari 21, 2009

Det vassa vidundret

Jaha - tänker kanske någon. Ska hon skriva om sig själv, kanske?

Nejdå - nu ska jag istället berätta om spikmattan och hur det går på och med den.

Vid tre tillfällen hittills har jag legat på den. Piggarna är redigt vassa så man lägger sig helst bestämt men mycket varsamt. I början känns det lite obehagligt men det försvinner snabbt. Det är mycket vilsamt att ligga där. Det är sant.
Enligt instruktionerna skulle man bara ligga en kvart första gången. Jag somnade direkt och vaknade efter 45 minuter. Vid det andra tillfället sov jag en timme. En tredje gång tvingade jag mig vaken.
Är det spikmattans tryck som gör sömnen eller är det att man ligger alldeles stilla, fastnaglad i mattan som bidrar till att man slappnar av? Vet inte men fortsätter mina spikmatteförsök.

I ryggen märks det ingen skillnad. Den är lika ond som vanligt.

15 kommentarer:

Bloggblad sa...

Åh, det låter mycket lockande det där med snabb sömn... Jag har inte ont nånstans som väl är (lite stel ibland bara) men har svårt att varva ner ibland. Jag väntar på fler rapporter.

Lilla B sa...

bloggblad: Trodde aldrig att jag skulle slockna på den där piggmattan. En god vän trodde att det hela berodde på sömnminus hos mig. Kanske stämmer det men jag är ändå förbryllad.

Anonym sa...

Ingenting för mig...

Prinsessan på ärten

Fakiren sa...

ja gärna!

Lilla B sa...

Prinsessan på ärten och Fakiren:
Tur att det finns liggunderlag för alla och envar!

Ronja sa...

Det låter ju riktigt skönt... ;) Ser fram mot fler rapporter efter en tids användning!
Kram!

Lilla B sa...

ronja: Det kommer fler rapporter efterhand. Fortsatt trivsam helg!

kirsti sa...

Stackare! Du måste lida av sömnminus i massor!
Dum fråga, men hur 17 gör man när man lägger sig på en sådan? Med hjälp av lyftkran, eller? Jag menar..att först sätta sig på kanten måste ju orsaka olidlig smärta i rumpan..
Sov gott! ;)
/Kirsti

Lilla B sa...

kirsti: Lite sömnminus har jag nog - det bygger på under veckan. Det tar jag igen under helgerna. Så var det hur man lägger sig på mattan. Jo du. Man rättar in sig. Sätter sig vid kanten av mattan och lutar sig försiktigt men bestämt bakåt. Lägger sig till ro och slocknar. Så enkelt är det! :). Så knäppt det låter. Men det är inget svårt. Lite värre är det faktiskt att lossna från piggarna men det går det med.

l*eva sa...

SömnMinus är inte bra!
Men troligtvis fungerar *näckrosbädden* lite som akupunktur. Vissa nerver och muskler slappnar av...
Fö. tror jag nog faktiskt på den där bäddens helande.
Delvis som en form av akupunktur...men ochså...stimulans av blodcirkulationen i vissa muskler. Rom byggdes inte på en dag, som bekant och det gäller nog även *bäddens* resultat!
Lycka Till!

Åsa! sa...

Hur länge måste man ha hållit sig vaken innan man somnar på en sån där matta???

Lilla B sa...

l*eva: Nä - sömnminus är ingen höjdare men det är så lätt att hamna där mot slutet av en arbetsvecka. Jag är fortfarande inte helt klar över vad jag tror om den här mattan. Kanske, kanske inte funkar den. Jag fortsätter provandet.

Lilla B sa...

åsa!: Menar du hur stort underskott av sömn man måste ha? Det är inte så många timmars underskott jag samlat ihop under en vecka men det finns där. Men det tar kanske en kvart eller bara tio minuter när jag lagt mig på mattan - sen är jag väck.

Mildamakter sa...

Ligger du på golvet på den där mattan eller lägger du den i sängen?

Lilla B sa...

mildamakter: Jag gör bådadera. Den fungerar lika bra på mjukt som på hårt underlag