söndag, februari 15, 2009

Konsten att utöka en änglaskara


Idag gick jag lös på den övervintrande ängeln i garaget. Resultatet blev en burk full av bitar från stjälken. Får se om alla dessa vill rota sig.
Rota sig, förresten.
Änglar flyger väl ...

28 kommentarer:

Ronja sa...

Aha, det har jag aldrig tänkt på att det skulle kunna fungera. Men visst, varför inte? :)

Kram!

Nollan sa...

Rotade eller flygande? Trodde frågan var - änglar, finns dom? I Chile var de både mer rotade och högt flygande än de jag brukar se här hemma, riktigt stora träd faktiskt. Så kanske finns de ändå :)

LindaLotta sa...

Det var så jag gjorde i fjol och du har ju en del av resultatet.
Alla mina tog sig så visst ska du få utökat änglabestånd :)

londongirl sa...

Lycka till med dina änglar! :-)

Malin sa...

Så det är så man får änglar...hade jag inte en aaaaning om.
Kan meddela att Cilin så smått börjat gro - misstänker att de känner av mitt flåsande i nacken och satt full sprutt...bara jag inte skrämmer ner de stackarna då de får se min feja stup i ett...

Natti från Malin

Lilla B sa...

ronja: Jag fick två små gröna stjälkar med posten förra året. Lindalotta hade dragit upp småplantorna. Tänkte göra likadant. Hoppas verkligen att de tar sig.

Lilla B sa...

nollan: Har du sett änglatrumpeter stora som träd??? Oj oj oj - det skulle jag vilja se. Jag får väl visa om de här rotar sig eller blir kompostmaterial.

Lilla B sa...

Lindalotta: Jag misstänkte att du måste ha gjort så - då växer hoppet ett snäpp till att de ska rota sig!Tog det lång tid, förresten?

Lilla B sa...

londongirl: Tack, tack! :)

Lilla B sa...

malin: Kul att chilin är på G! Uppenbarligen ska man göra så här - Lindalotta gav besked här på kommentarssidan - jag fick småplantor av henne förra året.
Det blir spännande det här.

SqZ sa...

Jag är beredd att skicka min änglatrumpet till Sankte Per. Den har varken vuxit eller blommat på ett par år.

billan sa...

Du kommer nog att få en riktigt fin änglakör va det lider ska du se citerc:)

Lilla B sa...

sqz: Hacka upp den i bitar och försök få en hel hoper nya småänglar! Sen kan det ju bli gruppresa till Sankte Per om du inte är belåten med dem.

Lilla B sa...

billan: Det kan ju bli synnerligen behagligt. Tänker mig en vilsam stund i växthuset, ett glas vin, solen på nergång och änglatrumpeterns orkester drar igång.
Det blir en suverän afton, det.

billan sa...

Det sista obegripliga jag skrev i förra kommentaren är kattens verk, hon hoppar runt ocg stör på tangentbordet.( citerc????? kattskrälle!!)

Lilla B sa...

billan: Jag undrade faktiskt :). Men avstod hövligt att fråga om du var onykter eller om fingrarna dansar av sig själva.
Tur man fick en förklaring.

Ingela sa...

Ser ganska våldsamt ut med de avkapade stjälkarna, men de kommer säkert att ta sig.

Hälsningar
Ingela

Lilla B sa...

ingela: Jajamen. Våldsamt var ordet. En redig sekatör i näven på ett beslutsamt fruntimmer - det kan bara sluta på ett sätt ;)

l*eva sa...

Milde Tid!

TACKSAM, att inte jag är ägare till alla dom pinnarna! :)

Lilla B sa...

l*eva: Det gäller att passa på när man kan fixa till en sån här mängd. Det är kanske den ena änglaskara man nånsin möter ;)

Ensamma Trädets Plantskol sa...

Vansinnigt att det går att massakrera en växt så och den bara rtar sig och blir fler. imponerande! jag var mexico där använder de bladen för våtvarma omslag för lokalbedövning. inte något att rekommendera kanske, men det är ju lite kul att tänka å när ma står med en handfull gröna pinnar!

Lilla B sa...

Ensamma trädet. Välkommen hit! Det är nästan läge att pröva på en våtvarm omläggning till sommaren. I allafall på ett litet område. Verkar spännande.
Tittade in till dig och såg att ramslöken växer galet mycket. Skulle kunna tänka mig att lönnplantera lite alldeles utanför tomtgränsen in mot Storskogen.

Nollan sa...

Finns nu en kass bild hos mig, som väl egentligen inte på något bra sätt visar hur stora änglarna faktiskt var i Peru (och inte Chile som jag skrev tidigare). Men det går nog ändå ana storleken.

Lilla B sa...

nollan: Kikade på dem. Otroligt kraftfullt grenverk. Jösses. De änglarna ger sig inte av till väders, precis.

Sussi sa...

Hej! Hamnade hos dig när jag sökte på granhäck! Vilken trevlig blogg! Med allt från tips till fina bilder och limrik ;-)
Själv ska jag väcka änglarna till helgen, fast mina ser ovanligt medtagna ut efter denna vinter, bara att hålla tummarna...
Tingeling

Lilla B sa...

sussi: Välkommen hit! Det är nog första gången någon ska kolla en häck och hamnar hos mig :). Ja, här serveras det en gammal amatörs odlartips, trädgårdsvåndor och lite allmänt trams. Välkommen tillbaka!

Ida sa...

Jeg håper at alle disse kler seg med vakre vinger. :)

Lilla B sa...

ida: Det skulle allt bli ett fasligt flaxande ;)