tisdag, juni 17, 2008

Trädgårdsmode


Det ska vara tjusigt i trädgårdarna. Det har jag minsann sett i reklamen. Inte bara rabatterna ska blomma utan stövlar, vattenkannor och soptunnor.

Vill på intet sätt vara sämre utan visar härmed upp det blomstrande inköp jag gjort på Granngården, dvs det gamla Lantmanna.

Helt oanvända än så länge eftersom det nästan är syndigt att fördärva dem. De egna nävarna är nog lite mer slitstarka, tror jag. Handskarna är i mjukt skinn och BRODERADE!!!

Jag skulle kanske kunna ha dem när jag liksom svävar fram över tunet med en korg på armen och en rossax i handen och plockar in de blomster som ska förgylla Husbondens middagsbord.

Nä - det får väl bli de vanliga handskarna inhandlade på ortens bygghandel. De skriker inte "skona mig, skona mig" när jag använder dem.

18 kommentarer:

Bloggblad sa...

Just så där, men en korg på armen och en storbrättad hatt med sjal om... ser jag mig själv vandra bland... hm.. ja, det är mest ogräs... men ändå...

Lilla B sa...

bloggblad: Visst skulle vi bli drömlikt fina...

Anonym sa...

Själv använder jag bara handskar när jag ska i närkamp med rosbuskar och nässlor och har faktiskt slitit ut just ett par sådana som du fotograferat.De fungerade alldeles utmärkt och var av rätt storlek! De flesta arbetshandskar är ju annars gjorda för smedhänder.
Annars tycker jag att människokroppar med spår av arbete är vackra och lite jord under naglarna är bara klädsamt.
GJ

Lilla B sa...

GJ: Jasså - dessa är bra och användbara, inte bara tjusiga. Det låter prima. Jag har hittat små handskar i bygghandeln, de passar utmärkt.Slitstarka är de också.
Måste säga att jag inte är så mycket för skitranden under naglarna. Men den är jämrans svår att få bort. Antingen får man väl skrubba sig i kaustiksoda eller måla på någon täckande färg. Jag gillar varken det ena eller det andra.

Ruben sa...

"Blommor till husbonden!, på min ära. Nej nu får det vara slutfjäskat! Köp honom ett par rejäla arbetshandskar! Sedan kan du gå omkring och vara fina damen i spetsvantar istället!! /Ruben

Lilla B sa...

ruben: Åh, pytt! Lite Husbondefjäsk får man väl bjuda på ;)

Britt sa...

Ja nu förtiden skall man ju vara matchade från topp till tå. själv har jag ärvt en röd overall från pappa där det står banskötare på ryggen. Barna tycker att det är bra att vi bor på landet när jag tar på mig den Ha det bra://Britt

Nollan sa...

Trodde för ett ögonblick att du gått från trädgårdsaktiviteter till broderier ;) Personligen är jag nog mer sådan att jag föredrar när saker är funktionella framför design (eller vad det nu ska kallas med broderade trädgårdshandskar). Fast lite söta var de ju, trots allt.

l*eva sa...

*skrattar gott* åt både inlägget och kommentarerna!

Själv har jag något liknande, fast i blått och utan broderier.
:(

Men de där vita luxushandskarna får Du väl ha på Dig när Du plockar angoratomater och Nordicadruvor?
Eller varför inte som en käck/fräck accessoar till den kommande bröllopet?

Lilla B sa...

britt: Barnen har ofta synpunkter på morsornas klädsel...
Och inte bara det. Sättet att uttrycka sig, prata för mycket,skratta för högt och i övrigt föra sig skämmigt. Håhåjaja.
Men det är övergående, som tur är.

Lilla B sa...

nollan: Huvet på spiken!
Det som en gång i tiden kallades "vackrare vardagsvara" där BÅDE funktion och design smälte samman är ju livets tulipanaros.
Men se broderi ligger inte för mig. Jag var sämt i klassen i slöjd.

Lilla B sa...

l*eva: Du har löst problemet med finhandskarna!! Problem och problem förresten. Att inte använda dem för att de känns för fina är ju problematiskt.
Bröllopet, förstås! När jag överlämnar den hemtillverkade brudbuketten,eller plockar ihop det som möjligen återstår av fägring i slutet av september. Det är klart att handskarna ska på då.
Tack för tipset!

malins-kuriosa sa...

Hm...mycket stiliga...men jag skulle nog känna lite tveksamhet om jag hade haft så vackra saker på händerna när jag ska röja...men du kan ju ha dem på midsommar då du "fingår"...
Kollade tomatplantorna och de har inga barr...

Kram från Malin

Lilla B sa...

malin: Inga barr! Då är det tomatplantor du har. Tveklöst är det så.
Evas idé om att ha dem till bröllop var ju riktigt bra. Sen kom jag på att de skulle nog vara användbara när jag går med stavarna. Det var ett tag sen sist. Får väl ta tag i det nu när sommaren kommit.

Ida sa...

Du kan få sagt det! Herlig. Det hjelper ikke med fine nykker når man jobber i hagen. ;)
Slikt ser man bare i romatiske filmer osv.... ;)Sant vel?!
Jeg jobber helst UTEN hansker. Og neglebørsten er god å ha. ;)
Håndkremen også.

Lilla B sa...

ida: I trädgården måste man kunna kräla på marken och få skita ner sig. Finromatiken lyser med sig frånvaro!
Tänk så det kan gestaltas i filmerna - urtjusiga tjejer sitter med bylsiga tröjor, badkarsstora tekoppar i händerna och glor svärmiskt. Skulle jag försöka mig på det där skulle Husbonden undra hur det stod till.

SqZ sa...

Visst är det konstigt att de flesta trädgårdshandskarna görs i ljust material? Så fort man kommer i kontakt med lite jord ser de jättesunkiga ut.

Lilla B sa...

sqz: Det är helknäppt med ljusa och fina handskar! Fast lagom skitfärgade säljer väl inte så bra, kanske.