torsdag, juni 19, 2008

Konsten att inleda en semesterIdag börjar semestern. En arbetskamrat och jag beslöt att inleda den med lunch och efterföljande bad på Loka Brunn i Bergslagen. Vi gjorde så förra året också och det blev en tradition direkt.

Lunchen intogs på konditoriet Guldkringlan som ligger alldeles bredvid det mer bekanta Grythyttans Gästgiveri. Bilden tog jag från torget ner mot Gästis.

En liten tur genom skogen och så är man framme i Loka. Valde deras hemkokta tallbarrsolja - den luktar så gott och gör nog gott också. Åtminstone kan man få inbilla sig det.

En halvtimme låg jag där och lät alla arbetsårets svårigheter och motigheter lösa upp sig. Sänkt belysning, levande ljus och knappt märkbar musik var mina följeslagare.

Ett vänligt knackande på dörren och stämningen bröts. Det var dags att gå upp, svepa om mig den vita frottémorgonrocken och gå ut i badavdelningen för en stunds relax i fåtöljer med ryggstöd som kunde vickas precis lagom tillbaka. Konstigt att jag inte somnade...

En ljuvlig inledning på semestern.

18 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så härligt! I ett tallbarrsbad skulle jag stå ut med deras särskrivnigar t.o.m.

Panter sa...

Du beskriver det fint. Tallbarr är ju annars inte särdeles ljuvliga.
Fanns det inte en tvål förr som hette något med tallbarr, "Tallba" eller spelar mitt minne mig ett spratt?
Här har vi hämtat en annan ljuvlighet, barnbarnet, som nu sover sött ett ett idogt pusslande.

l*eva sa...

Det borde vara lag på, att 1:a semesterdagen...skulle användas till dylikt *njutande*!
Som jag minns det tog det över en vecka, innan man *landat* i semestern-rent mentalt...Ditt/Ert tilltag, skulle nog snabba på den processen.
Så HÄRLIGT!

Malins-kuriosa sa...

Så klokt tänkt och så klokt att inleda sin semester på det viset...att skämma bort sig en smula och slappna av i själ o hjärna...För egen del sitter jag nu på midsommaraftonens morgon på mitt jobb och ska få förmiddagen att gå, ska sedan avnjuta sillen ute på altanen därhemma och vår vana trogen fara en sväng ut i midsommarlandskapet...
midsommarkvällen/natten är magisk...

Trevlig helg från Malin

kirsti sa...

Åh..ja, det var ingen dålig start, det.. Skogsdoft i håret och semester.. Grattis! :)
Önskar dig en glad midsommar också!
/Kirsti

Hanneles paradis sa...

Ha det så mysigt!

londongirl sa...

En riktigt härlig start på ledigheten! Vad klokt av dig att unna dig det! Sånt där tänker jag jämt att jag ska göra men tycks aldrig komma iväg....jag måste nog bli kidnappad iväg för att det ska bli av.

Ha en jätteskön midsommarhelg! :-)

Lilla B sa...

bloggblad: Jag gjorde det - stod ut med särskrivningarn. Men bara i just detta fall. :)

Lilla B sa...

panter: Det fanns något jox man kunde hälla i badet när jag var liten. Tvålen? Nja, den har jag inget minne av men den fanns säkert. Jag kommer särskilt ihåg en tvål som hette Bris. I mitt minne luktade den jättegott.

Lilla B sa...

l*eva: Det brukar ta en vecka på semestern innan stressen lagt sig. Jag är övertygad om att det här nästan symboliska reningsbadet kortar ner tiden.

Lilla B sa...

malin: Här är det aprilväder. Slagregn och sol i olika omgångar. Det blir innesittande med sillen. Visst kan midsommarnatten vara magisk men den kan vara ett blött helvete också. Fram för Sommarfleece!

Lilla B sa...

kirsti: Visst var det en prima semesterinledning! Ha en riktigt fin midsommar uppe i norr.

Lilla B sa...

hannele: Ha en prima midsommarhelg du också!

Lilla B sa...

londongirl: Det gäller att omsätta idén i handling! Ett avslappnande bad kan kännas som en guldkant på tillvaron att se fram emot. Ring och boka på något ställe i din närhet!
Och ha en finfin midsommar under tiden!

Ronja sa...

Det låter helt enkelt...
Underbart!

Önskar dig en riktigt skön semester!

Många kramar från Ronja :)

Lilla B sa...

Hej Ronja! Det var verkligen en underbar inledning på semestern. En sån kan jag rekommendera - en symbolisk rening från stress och besvärligheter.
Ha det fint själv i sommar!

LindaLotta sa...

Så härligt det låter!
Förstår att ni gjort det till tradition.
Vi var på SPA i fjol, de första dagarna på semestern, och det gjorde susen. Man kom ner i varv och befann sig i det där lugnet som man letar efter.

Lilla B sa...

lindalotta: Eftersom Loka Brunn ligger i jobbkommunen är det lätt att ta sig dit. Vi är ju inte bortskämda här i skogarna med att ha något nära.
Funderar om man skulle satsa även på julbadet för att inte känna knäpp stress inför julen.