fredag, november 30, 2007

Saffran

Apotekets saffran var ett av handlandets mål i eftermiddag. Tycker att vanliga mataffärens saffran knappt har en doft av saffran längre. Färg? Jodå. Men smak. Ånej. Är det fel på mig eller på mataffären?
Vem vet.
I morgon bakar jag svägerskans Adventskaka. En god saffranskaka till söndagen.

10 kommentarer:

Jill Wegerup sa...

Då jag själv inte tycker om saffran har jag ingen synpunkt på detta, men mor min håller med dig om att smaken minskat. Klagats mycket över detta.

Lilla B sa...

jill: Det är mest fusksaffran som säljs i butik. Det är jag övertygad om. Saffransupproret - det vore kanske något.
Välkomen hit även om du inte jillar saffran ;)

FO - 2 sa...

Det beste er å satse på kvalitet ja!

Lykke til med bakingen. Jeg håper den kommer til å smake fortreffelig! :)

Jeg var i Marokko en gang.
Markedene med krydder var imponerende.
Og det ble safran til mamma. :)

Lilla B sa...

ida: Ja, hellre satsar jag på några riktigt goda bullar med saffran än på många gula men osaffriga.
Likadant med Janssons frestelse förresten. Hellre sällan men med riktig grädde än ofta och med mjölk som ersättning. Usch och fy.
Det är alltid spännande med kryddinköp i främmande land!

Anonym sa...

Lycka till med baket och ha en trevlig helg.

Lilla B sa...

slottsträdgårdsmästaren: Ha en riktigt trivsam helg själv!

Anonym sa...

Jag har en liten söt saffransmortel och tycker att det funkar finfint med saffran från vanlig mataffär...men, då stöter jag alltid min saffran med lite råsocker..
Haha, jag köpte dock saffran på apoteket idag, ska kolla om jag tycker att det är någon skillnad.
Ha en fin 1:a Advent!

Lilla B sa...

annika: Jag stöter också saffranet med socker. Tycker att det blir riktigt bra finfördelat så.
Du får rapportera om du tycker det blev någon skillnad med apotekets. Ha en finfin 1:a advent du också!

Anonym sa...

Jag har varit lite lat och köpt saffranssemlor på Fagers, de är suveränt goda! Testa gärna dem om du inte har gjort det än :) Jag gillar ju inte grädde eller för mycket mandelmassa så det blir mest en torr bulle kvar, hi hi! Ska nog allt ta och baka lussebullar själv till helgen. Ha det gott! /Linda

Lilla B sa...

Linda: Men visst är det väl en märklig blandning. Saffranssemla. Men god. Ska nog lägga in en bild från Fagers! Håll koll!!