torsdag, april 28, 2011

Välkommen in!


Rådjuren tuggar så gärna i sig allt i tulpanväg, samtliga krokusar och som efterrätt mumsar de kärleksörten som spirar så försiktigt. Varför älskar de inte kirskål och kvickrot? Varför gillar de inte maskrosbladen som så strävsamt breder ut sig i gräsmattan?

Såna djupa frågor blir för evigt obesvarade.

I växthuset finns förutom tulpanerna även mina tomatplantor. Jag ska försöka klara dem utan tillskottsvärme. Går det så går det. Till natten sveper jag om dem mångdubbla lager fiberduk.

8 kommentarer:

Bettankax sa...

Å äntligen börjar växthuslivet:)

Lilla B sa...

Ja, Bettankax nu börjas det. Med rutiga duken och allt :)

Kokospelle sa...

Peppar peppar. Här smyger rådjuren runt men än har de inte hittat in i själva trädgården trots smaskiga tulpanskott både här och där.
Är det hästarna som de oroas över eller kan katter skrämma rådjur trots sin ringa storlek? Även denna fråga förblir förmodligen obesvarad.

Bettankax sa...

Jag såg allt att den var på plats. Allt är som det ska vara...:)

englundskan sa...

Jasåminsann, tomater i växthuset, ja är du så modig så ska jag också försöka.
Om man sätter ut en skylt bland kirskålen och skrivet Nyttigt för rådjur! så kanske dom hajjar.
Jag känner till en kvinna så åt upp all kriskål och alla nässlor i byn. Hon blev uråldrig.

epsilon sa...

Kirskål och nässlor är ju faktiskt gott(fast det går ju åt lite grädde förstås). Men här är alla tulpaner avgnagda och även liljorna. Var är vargen tro? Man borde nog ha ett växthus.

Lilla B sa...

kokospelle: Vi har horder av rådjur TROTS värsta Monsterkatten. Inte skräms de av katter, inte. Avundsjukan griper mig....fan att du kan ha tulpaner när inte jag kan...

bettankax: Tänker på dig varje gång jag lägger på, tvättar eller stryker den rutiga duken :)

englundskan: Jag har ätit både nässelsoppa och kirskålspaj. Man överlever men jag tycker inte att det är gott. Hellre två år kortare på långvården och ett gott liv dessförinnan...

epsilon: Jag exmerar icke de där ogräsen i köket. De kommer överhuvudtaget inte in över tröskeln. Liljorna också uppgnagda?? Påskliljor?? Det har jag inte hört förr och jag hoppas verkligen inte att rådjuren här hoppar på den trenden. Fy. Det gillar jag inte.

epsilon sa...

Påskliljorna har de inte gett sig på men dagliljor och krolliljorna verkar falla dem i smaken.