torsdag, april 14, 2011

En vit julros


Julen 2009 var julrosen en del i en julgrupp. Nu står den blommande och grann i mitt växthus.

Julen känns väldigt långt borta.
Fast jag hittade tre granbarr när jag dammsög i lördags. Märkligt hur de bara kan krypa fram och lägga sig så irriterande på golvet. Nyss var de ju inte där.
Jag undrar hur de bär sig åt.

9 kommentarer:

l*eva sa...

Barren är en sak...men OJ, så kul att Julrosen kom sig till slut!!!
Ett visst mått av tålamod lönar sig :o)

englundskan sa...

Såna är dom, granbarren. Jag har samma sort här.
Hur gör man för att få en julros att överleva?

bettankax sa...

Julrosen är en av mina absoluta favoriter.

epsilon sa...

Vad fin den är. Min har rådjuren kalasat på.

MrsUniversum sa...

Så trevligt att se att fler får sin julgruppsros att blomma naturligt utomhus. Vackra är de!

Bloggblad sa...

Härligt!
När jag var ute i trädgården nyss, funderade jag över scillorna. Inte tusan fanns det såna när vi flyttade hit. Och inte tusan har jag köpt såna lökar nån gång? Eller? I vilket fall hade jag i så fall inte slängt ut lökarna slumpmässigt över trädgården! Men söta är dom!

billan sa...

Jättesöt! Jag borde verkligen ha en julros......
Klart vi ska mäta snödjupet även nästa vinter! Det har piggat upp och hjälpt mig ta mig förbi tröstlösa vinterveckor.....
Trevlig helg!

Anonym sa...

Min vinröda är nästan 1 dm hög fast snön försvann från plantan i förrgår. Den är verkligen efterlängtad! ellem

Lilla B sa...

l*eva: Jag är både förvånad och glad över den. Dessutom är den vitare och större i blomningen än när den stod i blomkorgen. Märkligt.

englundskan: Jag skötte den som en vanlig krukväxt från jul till sommaren. Då planterade jag ut den i växthuset där den stått sen dess. La lite täckning över så det inte skulle bli tokkallt.

bettankax: De är så otroligt fina. Tror att jag ska köpa mig ett eller annat exemplar och fylla ut med

epsilon: Åhhh...äter de julrosor också. Vilken tur at min står i växthuset. Då sk ja aldrig plantera ut någon i rabatten. Julrosor bjuder jag verkligen inte rådjuren på. De äter alla mina krokusar och jordgubbsplantor. Kräk.

mrs Universum: Jag klämmer ner de flesta julgruppsblommor - några i krukor och andra i växthuset. Hyacinterna är tacksamma att fortsätta livet där. Inte för inte att man kallas Snålmor av barnen :)

bloggblad: Jag tror att scillalökar ligger på lur under gräsmattorna och sticker upp så fort de får möjlighet. Det räcker med en eller två lökar från börja och ett blått hav är i vardande.

billan: Klart du ska ha en julros! Eller två. Jag är förvånad över hur lika snödjupet var hos oss. Det skiljer ju bra många mil

Du anonyme: Gratulerar till den vinröda julrosen!! Fina handväskor och skor skiter jag i men en sån julros känner jag längtan efter.