onsdag, juli 07, 2010

Luftlök


Och luftlöken strävar på. Den odlar jag mest för att den ser kul ut.

Lökarna där i höjden är små ungefär som syltlök. De är kompakta och smakar vanlig gul lök.
Om man är duktig i köket kan man säkert finhacka den och använda i matlagningen. Om jag tar tillvara den så kastar jag bara ner den skalade löken i en köttgryta.
Det är enklast och blir bra så det räcker.

Jag saknar nog en pysselgen, tror jag. Finhack av lök, julpyssel och broderi går totalt bort.
Alltid.

9 kommentarer:

Humlan sa...

Men gröna fingrar och allt pyssel som dom sysslar med, det ägnar du dig ju åt med bravur! Det är nog bara så att din pysslighet går i grönt.

Lena B sa...

Pyssla med kameran kan du i alla fall! =) kul bild!

Lilla B sa...

Humlan: Grönpyssling är nog min melodi- det har du rätt i.

Lena: Tackar, tackar! Man kan ju åtminstone få intrycket att löken är halvvägs mot himlen. Hur går det för dina tomater, förresten?

l*eva sa...

Som ALLTID...underbart!!!!

Lilla B sa...

l*eva: tack, tack!

epsilon sa...

Idealiskt om man bara behöver skala lite och sen ner i grytan. Det enkla är det bästa.

Fundera grönt sa...

Åh! Cool bild!
Luftlök är läckert!
Nanna

Lilla B sa...

epsilon: De där luftlökarna är bra som nödlösning, tycker jag. Lite pilliga att skala - ungefär som räkor men sen är det ju bara att slänga i grytan. Håller helt med om att enkelt är bra!

Nanna: Kunde bara inte låta bli att ta bildern. Tycker att de är så fräcka där de står i landet och räcker upp finget. :)

johanna sa...

dom är himla fina men jag har faktiskt aldrig smakat på dom. :o)