fredag, juli 02, 2010

Varmaste dagen

Underbart att värmen äntligen är här! Visserligen en smula svettigt att kupa potatisen idag men det var verkligen dags och inget att skjuta upp längre.

Yngste sonen är satt att gräva upp en rejält ful slänt som under sommaren ska förvandlas till en rabatt. Så är det tänkt. Men idag märker vi att jordlagret är tunt och magert. Hur i helskotta kan ogräset då vara så frodigt?
Såna frågor är luriga att besvara och de tillhör livets svårlösta gåtor.

4 kommentarer:

Pilgrim sa...

Ogräs har en underlig förmåga att överleva och fortplanta sig. Jag konstaterade samma faktum när jag röjde på baksidan. Hur kan så mycket ogräs leva i grusgården när vi lagt markduk? Mystiskt!

Lilla B sa...

Pilgrim: Välkommen hit - har nog inte sett dig här förut. Man kan då verkligen undra hur det är möjligt att växa i så gott som ingenting. Växternas viktväktarspäkning och så blir de bara frodiga. Mysko är ordet.

englundskan sa...

Här på min tundra frodas rävrumpor, Fräken tror jag det heter. Ett tag försökte jag dra upp dem men gav upp när jag fick veta att deras rotsystem ligger på i,5 meters djup. Dessutom trivs de i "usel jord". Det är ogräs det! Undrar om det går att gödsla bort? någon som vet??

Lilla B sa...

englundskan: Jag har sådana också. Mer förr än nu. Jag tog till gift - det var det enda som bet. Och det knappt, dessutom.Gödsling skulle jag inte våga mig på. Då är det säkert nåt annat otyg som sätter fart. Hujeda. Så det jäklas även på tundran ... ;)
Smultronen tar sig fint, förresten! Tack än en gång.