söndag, mars 28, 2010

Upplivad ängel


Den stackars törstande ängeln är minsann en seglivad typ. Efter vinterförvaring i garaget och knappt något vatten trodde jag nog att den skrumpnat ihop och gett upp totalt.

De till synes torra pinnarna klipptes ner och växten planterades om. Nu får den dessutom vatten betydligt oftare.

Se här! Som ett trolleri är det. Ängelns återkomst.

12 kommentarer:

Bloggblad sa...

Trolleri och trollera... jag får nog sluta att tro på under. Bar i alla fall bort de sorgliga resterna av fjolårets physalis idag... Det kom så dåligt med frukt, och så sent, och skotten har dött - så jag tror jag hoppar över dem i år.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Kul att den mår bra.

Lilla B sa...

bloggblad: Jag missade att ta skott i höstas. Sådde frön förra veckan men har inte sett till något än. Tar de sig inte så hoppar jag också physalisen i år.

Lilla B sa...

hannele: Ja, det känns riktigt roligt!

Katarina sa...

Oj, vad stor! Den ser väldans pigg ut!

Malin sa...

Verkligen magi o trolleri...så stor redan...Som vanligt har jag misskött mina "trumpeter" o inte "blåser" de några fanfarer denna våren heller men det finns ju plantor att köpa...köpte vi odal förra året o jag var helnöjd...

Kram från Maln

Malin sa...

...Malin...så...ds klart

Lilla B sa...

katarina: Förvånansvärt pigg efter vintern. Tänk om man vore det...

malin: Det är ingen katastrof om trumpeten blåst klart. Som tur är finns det gott om dem i handeln.

Bloggblad sa...

Här är köksrenovering i faggorna, och jag räknar kallt med att inte hinna vara på alla ställen och fixa saker... så det blir nog bara några köpepelargoner iår. Möjligen en rad med ruccola, det är min passion.

Lilla B sa...

bloggblad: Även köpepelargoner blommar.Ibland tom bättre än hemmavarianten. Ruccolan växer inte här. Jo, den växer en liten aning och sen kastar sig jordlopporna över den. Jag odlar inga korsblommiga saker så länge det finns så mycket jordloppor. Det för bli köpt ruccola för mig.

Staffan H sa...

Den ser absolut inte ut att nyss blivit väckt ur sin vintersömn! Snyggt exemplar och jag kommer ihåg hur vacker den var förra året.

Lilla B sa...

staffan: De här växterna står bestämt för den kvicka återuppståndelsen. Förbluffande snabbt återhämtar de sig från att vara en förtorkad pinne till ett grönskande träd. Märkligt.